Grecia a pierdut un F-16. Avionul s-a prăbușit în timp ce se pregătea să aterizeze

DefenseRomania Team / 19 noi 2021 / 12:16

Un avion F-16 al Greciei s-a prăbușit în timpul procedurii de aterizare.

Un avion F-16 al Forțelor Aeriene Elene s-a prăbușit în timpul procedurii de aterizare la Baza Aeriană Andravida, în vestul Peloponezului.

Incidentul a avut loc în cursul după amiezii de ieri. Potrivit Greek Reporter pilotul a reușit să se catapulteze și e în afara pericolului.

Accidentul a fost confirmat de Statul Major al Forțelor Aeriene Elene. Prăbușirea a avut loc la ora locală 15:49, în timpul procedurii de aterizare.

Avionul se întorcea de la un exercițiu militar. Keep Talking Greece precizează că e vorba de un F-16 Block 52.

Nu se cunoaște motivul care a dus la prăbușirea F-ului elen, dar o anchetă a fost demarată pentru a se stabili cauzele incidentului.

 

Grecii își modernizează F-urile la cea mai avansată versiune - Viper 

 

Grecia are în dotare aproximativ 150 de avioane F-16. Iar majoritatea acestor aparate urmează să fie aduse la cel mai modern standard.

În 2018, Departamentul Apărării al SUA (DoD) a acordat companiei Lockheed Martin un contract de 996,775 milioane de dolari pentru modernizarea a 84 de avioane din cele 153 de F-16C/D Block 52+ ale Forțelor Aeriene Elene, la standardul Viper F-16V Block 72, în conformitate cu programul american de vânzări militare externe (FMS), până în 2027

În acest moment elenii se află în prin proces de modernizare a 84 de avioane F-16C/D Block 52+ la versiunea Viper. 

Pe lângă procesul de modernizare a F-urilor, Grecia a achiziționat și aeronave franceze Rafale și se află în proces de achiziționare a avioanelor de generația a V-a americane F-35.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy