Grecia a pierdut un F-16. Avionul s-a prăbușit în timp ce se pregătea să aterizeze

Un avion F-16 al Greciei s-a prăbușit în timpul procedurii de aterizare.

Un avion F-16 al Forțelor Aeriene Elene s-a prăbușit în timpul procedurii de aterizare la Baza Aeriană Andravida, în vestul Peloponezului.

Incidentul a avut loc în cursul după amiezii de ieri. Potrivit Greek Reporter pilotul a reușit să se catapulteze și e în afara pericolului.

Accidentul a fost confirmat de Statul Major al Forțelor Aeriene Elene. Prăbușirea a avut loc la ora locală 15:49, în timpul procedurii de aterizare.

Avionul se întorcea de la un exercițiu militar. Keep Talking Greece precizează că e vorba de un F-16 Block 52.

Nu se cunoaște motivul care a dus la prăbușirea F-ului elen, dar o anchetă a fost demarată pentru a se stabili cauzele incidentului.

 

Grecii își modernizează F-urile la cea mai avansată versiune - Viper 

 

Grecia are în dotare aproximativ 150 de avioane F-16. Iar majoritatea acestor aparate urmează să fie aduse la cel mai modern standard.

În 2018, Departamentul Apărării al SUA (DoD) a acordat companiei Lockheed Martin un contract de 996,775 milioane de dolari pentru modernizarea a 84 de avioane din cele 153 de F-16C/D Block 52+ ale Forțelor Aeriene Elene, la standardul Viper F-16V Block 72, în conformitate cu programul american de vânzări militare externe (FMS), până în 2027

În acest moment elenii se află în prin proces de modernizare a 84 de avioane F-16C/D Block 52+ la versiunea Viper. 

Pe lângă procesul de modernizare a F-urilor, Grecia a achiziționat și aeronave franceze Rafale și se află în proces de achiziționare a avioanelor de generația a V-a americane F-35.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel