Gordon Sondland este noul ambasador al S.U.A pentru Uniunea Europeană

Cristian Soare |
Data publicării:
Gordon Sondland
Gordon Sondland

Statele Unite au un nou ambasador pentru Uniunea Europeană

Noul ambasador al Statelor Unite pentru Uniunea Europeană, Gordon Sondland, şi-a prezentat luni scrisorile de acreditare la instituţiile europene de la Bruxelles, informează AFP.

Sondland a sosit la Bruxelles duminică, la un an şi jumătate de la plecarea predecesorului său, Anthony Gardner. Acesta şi-a încheiat mandatul odată cu preluarea preşedinţiei SUA de către Donald Trump, în ianuarie 2017.

"Ca ambasador, voi acţiona pentru a întări parteneriatul strâns între UE şi Statele Unite", a declarat Sondland, care a fost primit de Comisia Europeană şi de preşedintele Consiliului European, Donald Tusk. "Ne aşteaptă multe provocări. Vom colabora cu UE pentru a ne promova valorile şi interesele comune legate de libertate, pace şi prosperitate pe plan mondial", a adăugat reprezentantul diplomatic american.

Gordon Sondland a investit în industria hotelieră şi a desfăşurat activităţi în slujba comunităţii

A fondat în 1985 şi a condus ca preşedinte grupul Provenance Hotel, care operează 19 hoteluri şi are peste 1000 de angajaţi, potrivit site-ului de internet al ambasadei americane la Bruxelles. Este căsătorit şi are un fiu şi o fiică.

În relaţiile dintre SUA şi UE există în prezent dezacorduri în privinţa mai multor subiecte, reaminteşte AFP. Washingtonul s-a retras din acordul de mediu de la Paris şi din înţelegerea cu Iranul privind programul nuclear; SUA şi-au mutat la Ierusalim ambasada din Israel; preşedintele Trump a impus europenilor tarife vamale la asupra oţelului şi aluminiului exportate în Statele Unite. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel