Rheinmetall, gigantul german interesat să producă muniție în România

Bogdan Cotiga |
Data actualizării: | Data publicării:

Producătorul german Rheinmetall este foarte interesat să vândă vehicule militare armatei române, în special camioane militare, și să producă muniții și armament în țara noastră.

Ministerul Apărării a anunțat recent un contract de achiziții publice de peste 735 de milioane de euro pentru aproape 3.400 de camioane militare, iar Rheinmetall își exprimă interesul de a concura pentru aceasta. Potrivit armyrecognition.com, Rheinmetall este foarte interesat să ofere flote de vehicule suplimentare forțelor armatei române, în special camioane militare folosite de mai mulți parteneri NATO, inclusiv Germania.

Vrea să investească în producție

Grupul german are și intenția de a deschide linii de producție în România pentru armament, sisteme de protecție și senzori pentru marină, sisteme de simulare și instruire pentru toate ramurile forțelor armate și muniție. Pe de altă parte Rheinmetall asigură partenerii că noul său proiect de transport de personal blindat de 8 × 8, "Agilis", personalizat pentru armata română, este încă în plină desfășurare, în ciuda recentei achiziții de vehiculele blindate făcută de România de la compania General Dynamics.

România ca...India

Siteul specializat pe probleme de apărare armyrecognition.com, apreciază că în ciuda existenței unei piețe de desfacere în expansiune  problema este că “România se comportă ca India: există o mulțime de anunțuri de licitații impresionante care suscită interes ... dar foarte puține dintre ele se concretizează, din moment ce lipsesc banii. Majoritatea producătorilor, indiferent de sectorul lor de activitate, se plâng discret că văd foarte puține ordine de plată. Iar atunci când România susține că cheltuiește 2% din PIB-ul său pentru apărare pentru a îndeplini criteriul de referință NATO producătorii de echipamente de apărare străini se întreabă unde sunt cheltuite efectiv aceste două procente." Siteul susține că a aflat aceste opinii cu ocazia cu ocazia expoziției BDSA din acest an din România.  

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel