Germania va prelungi mandatul trupelor sale în Afganistan

Eduard Pascu / 19 feb 2020 / 17:14

Misiunea militară a Germaniei în Afganistan ar urma să fie extinsă cu încă 12 luni, până la sfârşitul lui martie 2021, a decis guvernul german în şedinţa sa de miercuri, relatează dpa.

Parlamentul german trebuie să aprobe şi el prelungirea contribuţiei Germaniei la misiunea NATO de instruire intitulată "Resolute Support", care include până la 1.300 de militari. "Eforturile din ultimii ani au deschis o perspectivă pentru o intrare în convorbiri de pace interafgane, chiar dacă este fragilă", se menţionează într-un document al cabinetului.

În prezent au loc în continuare discuţii între SUA şi talibani pentru a deschide calea unei soluţionări paşnice a conflictului de lungă durată, notează dpa. Ministrul german al apărării, Annegret Kramp-Karrenbauer, şi cel al afacerilor externe, Heiko Maas, au notat că nivelul de violenţă din ţară rămâne ridicat, transmite Agerpres.

"Menţinerea limitei superioare a personalului desfăşurat este necesară pentru a asigura flexibilitatea necesară, dată fiind situaţia curentă în nordul Afganistanului", au mai apreciat ei.

Vezi și: Ministrul german al Apărării: Germania va atinge ţinta NATO pentru bugetul de apărare în 2031

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy