Ministrul german de externe: Va dura câteva luni de zile pentru a furniza sistemele IRIS-T către Ucraina

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministrul german de externe, Annalena Berbok, a declarat că furnizarea de sisteme de apărare aeriană IRIS-T SLM către Ucraina va dura câteva luni de zile. Berbok a spus acest lucru în timpul unui discurs în ţinut miercuri în faţa membrilor Bundestagului, precizează cotidianul german Welt.

Întrebată despre transferul sistemelor germane de apărare aeriană IRIS-T SLM către Ucraina, conform declaraţiilor făcute anterior de cancelarul Olaf Scholz, ministrul german de externe, Annalena Berbok, a spus că livrarea acestora ,,va dura luni de zile”.

Berbok a explicat de ce durează atât de mult transferul sistemelor IRIS-T SLM, precizând că acestea vor fi furnizate de Diehl Defence (compania producătoare) direct Ucrainei și nu din depozitele Bundeswehr (armata germană), aşa cum a fost în cazul altor arme trimise forţelor armate ucrainene.

Sistemul IRIS-T SLM are o rază de acțiune de 40 de kilometri și poate doborât ţinte care zboară la o înălțime de până la 20 de kilometri. Cu ajutorul lui IRIS-T SLM, ucrainenii vor putea doborî avioane de luptă, elicoptere, rachete de croazieră şi drone.

Ministrul german de externe a mai subliniat că Berlinul trebuie să se pregătească pentru acordarea unui sprijin pe termen lung Ucrainei, întrucât, potrivit acesteia, președintele rus Vladimir Putin și-a schimbat strategia și acum în loc de obţinerea unei „victorie rapidă” se bazează pe depopularea și distrugerea Donbasului. 

Miercuri, în prima parte a zilei, cancelarul german Olaf Scholz a promis că Germania va furniza Ucrainei  un sistem modern de apărare aeriană IRIS-T SLM  și un radar modern.

El a respins acuzațiile opoziției conform cărora Germania ar fi prea reticentă să furnizeze arme grele Ucrainei. 

Potrivit lui Scholz, Germania a livrat deja Ucrainei sisteme antitanc și sisteme portabile de rachete antiaeriene, peste 15 milioane de cartușe, sute de mii de grenade de mână și 5.000 de mine antitanc. 

De asemenea, este de așteptat ca în iulie Ucraina să primească primele 15 sisteme de apărare antiaeriană de tip Gepard. Aceste sisteme fac parte dintr-un stoc de arme pe care Forţele Armate Germane nu-l mai utilizează şi stă nefolosit în depozitele companiei germane de armament Krauss-Maffei Wegman (KMW)

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel