Germania susține că o înfrângere a lui Trump la prezidențiale nu ar fi suficientă pentru relansarea relațiilor

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Președintele american Donald Trump, sursă foto: The White House Facebook
Președintele american Donald Trump, sursă foto: The White House Facebook

O înfrângere a lui Donald Trump la alegerile prezidenţiale din noiembrie nu ar fi suficientă pentru redresarea relaţiilor diplomatice dintre Washington şi Berlin, a declarat ministrul de externe german Heiko Maas, citat de Agerpres, într-un interviu publicat duminică, informează dpa.

''Orice persoană care crede că a avea un democrat în funcţia de preşedinte (al SUA) va restabili parteneriatul transatlantic la nivelul dinainte subestimează schimbările structurale'' care au avut loc, a spus şeful diplomaţiei germane.

Deşi a calificat relaţia bilaterală ''extrem de importantă'', Maas a adăugat că ''în actuala sa formă, ea nu mai răspunde aşteptărilor pe care ambele părţi le au de la aceasta''.

Preşedintele american Donald Trump a criticat constant Germania pentru gestionarea unor chestiuni, precum cooperarea Berlinului cu Rusia în proiectul energetic Nord Stream 2 şi faptul că Germania nu respectă ţinta decisă de NATO, de 2% din PIB, pentru bugetul său militar.

La alegerile prezidenţiale americane din noiembrie, Trump se va confrunta cu Joe Biden, candidatul Partidului Democrat.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel