Germania şi Olanda îşi suspendă operaţiunile de instruire militară din Irak

Elena Badea |
Data publicării:
Germania
Germania

Germania şi Olanda au anunţat miercuri că îşi suspendă operaţiunile de instruire militară din Irak, în contextul în care SUA au avertizat privind existenţa unor ameninţări sporite din partea unor forţe susţinute de Iran, pe fondul escaladării tensiunilor între Washington şi Teheran, relatează Reuters şi AFP.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării din Germania a declarat că Berlinul nu are informaţii proprii privind atacuri iminente asupra intereselor occidentale din partea Iranului şi a precizat că programele de instruire s-ar putea relua în zilele următoare dacă situaţia o va permite. O sursă guvernamentală olandeză a anunţat şi ea o suspendare a operaţiunilor de instruire militară, invocând o ameninţare de securitate neprecizată. Germania are 160 de militari implicaţi în instruirea forţelor irakiene care luptă împotriva militanţilor grupării Statul Islamic (SI).

Olanda are 169 de militari şi personal civil în Irak, inclusiv circa 50 de oameni la Erbil, unde ei se ocupă de instruirea trupelor kurde, alături de alţi militari străini. Agenţia olandeză de ştiri ANP a relatat că forţele olandeze au primit dispoziţie să rămână în bază încă de duminică. Anterior în cursul zilei de miercuri, Departamentul de Stat american a dispus retragerea unora dintre angajaţii săi din ambasada de la Bagdad şi din consulatul de la Erbil.

Ordinul a venit în contextul în care tensiunile se acumulează între SUA şi Iran. Washingtonul a impus noi sancţiuni pentru a pune presiune pe Teheran şi a trimis forţe adiţionale în Orientul Mijlociu, afirmând că există o ameninţare sporită din partea Iranului pentru interesele americane.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel