Germania pune condiţii pentru a transfera Leopard în Ucraina: Vom livra aceste tancuri doar dacă SUA pun la dispoziţie Abrams

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Cancelarul german Olaf Scholz este dispus să permită ca tancurile de luptă Leopard să fie livrate Ucrainei în anumite condiţii, potrivit informaţiilor apărute miercuri în presa germană, informează dpa.

Cancelarul Scholz a menţionat clar, într-o conversaţie telefonică cu preşedintele american Joe Biden, că Germania ar putea livra aceste tancuri doar dacă SUA, la rândul lor, vor pune la dispoziţie Ucrainei principalele lor tancuri de luptă Abrams, potrivit unui articol apărut în Suddeutsche Zeitung.

Joe Biden nu a comunicat poziţia sa în această privinţa în timpul conversaţiei de marţi, se arată în articol.

Demersul Marii Britanii de a furniza Ucrainei tancuri Challenger 2 a devenit o bătaie de cap pentru cancelarul german Olaf Scholz, dar Berlinul lasă să se înţeleagă că este puţin probabil să cedeze în faţa bunei intenţii a britanicilor, a precizat săptămâna trecută publicaţia Politico. Oficialii germani insistă că vor da curs acestui demers - sprijinirea Ucrainei cu tancuri grele de luptă - după ce Washingtonul o să facă primul pas. Cu alte cuvinte, Germania condiţionează orice trimitere de ajutor militar către Ucrainei de deciziile pe care ar trebui să le ia prima dată SUA.


Şi ziarul Bild a informat că Olaf Scholz este dispus să permită livrarea de tancuri germane Leopard, cât şi furnizarea acestor tancuri de către parteneri ai NATO, citând cercuri guvernamentale, dacă SUA furnizează, la rândul lor, tancuri Abrams.

Cancelarul Scholz ar dori ca Europa şi SUA să ofere Ucrainei tancuri de luptă împreună, astfel încât Kremlinul să nu poată diviza NATO, se arată în articol.

Tot miercuri, transmite Reuters, un înalt oficial al Pentagonului a declarat că SUA urmăresc să întrerupă dinamica războiului de uzură şi a liniilor de front aproape îngheţate din Ucraina cu capacităţile militare nou anunţate care, şi-a exprimat speranţa, vor da un nou impuls bătăliei Kievului împotriva forţelor ruse.

Înaltul oficialul american, Colin Kahl, care tocmai s-a întors dintr-o vizită la Kiev, a spus că Pentagonul nu este încă pregătit să răspundă cererilor Kievului privind furnizarea de tancuri Abrams. ,,Pur şi simplu nu cred că a sosit momentul", a spuse Kahl."Tancul Abrams este un echipament foarte complicat. Este scump. Este greu să te antrenezi. Are un motor de avion cu reacţie". 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel