Germania promite Ucrainei încă un sistem de apărare antiaeriană Patriot

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Mai mulţi militari ai armatei ucrainene învață să opereze sistemul de apărare antiaeriană Patriot oferit de Germania. Sursa foto: Bundeswehr.
Mai mulţi militari ai armatei ucrainene învață să opereze sistemul de apărare antiaeriană Patriot oferit de Germania. Sursa foto: Bundeswehr.

Germania urmează să furnizeze Ucrainei un alt sistem de rachete de apărare antiaeriană Patriot în următoarele luni. Cancelarul german Olaf Scholz a făcut acest anunț ca parte a eforturilor de a consolida apărarea aeriană a Ucrainei împotriva unor potențiale atacuri cu rachete rusești. Această mișcare demonstrează angajamentul Germaniei de a sprijini Ucraina în apărarea sa împotriva amenințărilor externe.

Sistemul Patriot este un sistem crucial de apărare aeriană conceput pentru a intercepta și distruge rachetele și aeronavele care se apropie, sporind capacitatea Ucrainei de a-și proteja spațiul aerian.

Potrivit Reuters, această decizie vine în urma unei întâlniri între cancelarul Scholz și președintele ucrainean Volodimir Zelenski, în cadrul căreia Germania și-a reafirmat sprijinul pentru securitatea Ucrainei.

Specificul livrării și desfășurării sistemului Patriot va fi probabil coordonat între cele două națiuni în lunile următoare.

Cancelarul german a declarat că Rusia va încerca în această iarnă să atace din nou infrastructura și orașele Ucrainei, utilizând rachete și drone, iar acest lucru a determinat Berlinul să facă o prioritate din furnizarea sistemului de apărare aeriană Patriot.

Întrebat de reporteri despre un raport al ziarului Bild potrivit căruia Germania nu ar avea planuri de a furniza Ucrainei rachete de croazieră Taurus, Scholz nu a oferit niciun răspuns, dar a vorbit în schimb despre sistemul Patriot, spunând că acesta ar servi în foarte mare măsură nevoilor de securitate ale Ucrainei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel