Germania lasă o ușă deschisă pentru Leopard 2 și se revanșează: Iris-T și alte sisteme pentru Ucraina, într-un pachet uriaș de 1 miliard €

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:
Iris-T / Diehl Defence
Iris-T / Diehl Defence

Germania pregătește pentru această primăvară un pachet de ajutor pentru apărarea Ucrainei în valoare de un miliard de euro. Tot azi, ministrul Apărării al Germaniei a anunțat că Berlinul va face un audit al tancurilor Leopard 2. Amintim că la Ramstein nu s-a luat nicio decizie privind trimiterea de tancuri Leopard 2 în Ucraina.

Anunțul privind viitorul pachet militar a fost făcut chiar de noul ministru german al Apărării, Boris Pistorius, după întâlnirea, din 20 ianuarie, a Grupului de Contact de la Ramstein, potrivit publicației ucrainene Militarnyi.

„Vorbim despre un pachet de primăvară în valoare de peste un miliard de euro”, a declarat Pistorius.

Oficialul a adăugat că,  odată cu trimiterea acestui pachet, ajutorul Germaniei pentru Ucraina va depăși 3,3 miliarde de euro.

Potrivit ministrului, accentul se va pune pe apărarea antiaeriană.

 

Până la o decizie privind Leopard 2, Germania pregătește sisteme Iris-T și Gepard într-un viitor pachet în valoare de 1 miliard de euro

 

2. Sistem de ... (iris-t_00526100.png)

Sistem de apărare antiaeriană german de tip IRIS-T. Foto: Mezha.media

„Prioritatea numărul unu este apărarea antiaeriană, apărarea antiaeriană și apărarea antiaeriană încă o dată. Mai ales în ceea ce privește muniția”, a declarat șeful Bundeswehr-ului.

Germania va trimite în Ucraina un sistem Patriot, încă șapte sisteme antiaeriene Ghepard (Gepard) din rezervele industriale, sisteme Iris-T SLM și rachete pentru acestea, a precizat ministrul.

Germania nu va furniza doar arme, ci se va ocupa și de logistica și de pregătirea militarilor, a continuat el, adăugând că antrenamentul pe mijloacele Marder (mașină de luptă a infanteriei - MLI) și sistemul Patriot va începe la sfârșitul lunii ianuarie.

Șeful Ministerului german al Apărării a calificat situația din Ucraina „extrem de dramatică” și a menționat că „ar trebui să se presupună că va continua luni de zile”. Iar, acest lucru necesită sprijin suplimentar din partea partenerilor Ucrainei, iar Germania nu va opri acest sprijin, a adăugat Pistorius.

De asemenea, ministrul a reamintit despre pregătirea pentru expediere a aproximativ 40 de MLI Marder și a menționat că acest pas este sincronizat cu alți parteneri.

Boris Pistorius a participat pentru prima dată la întâlnirea de la Ramstein, fiind numit ministru al Apărării cu o zi înainte. El a recunoscut că a fost impresionat de hotărârea țărilor de a ajuta Ucraina în lupta împotriva invadatorilor.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel