Germania își va retrage aeronavele de recunoaștere Tornado din Iordania

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Germania, în calitatea de membru al coaliției internaționale împotriva Daesh (Statul Islamic), își va retrage aeronavele de recunoaștere Tornado din Iordania și, în schimb, va instala un sistem radar pentru a ajuta la îmbunătăţirea apărării aeriene în vestul Irakului, potrivit Daily Sabah.

Avioanele Tornado au fost folosite până de curând în misiuni împotriva grupării jihadiste Statul Islamic (ŞI), în Siria și Irak.

În septembrie 2019, guvernul german a aprobat o extindere a mandatului misiunii Germaniei în Irak. Guvernul a aprobat atunci staţionarea de avioane de luptă şi de avioane de alimentare în Iordania până la 31 martie 2020, în timp ce mandatul unităţilor de instruire germane din Irak a fost extins cu un an. Participarea Germaniei la coaliţia internaţională din Irak a fost limitată la cel mult 700 de soldaţi.

Avioanele de recunoaștere germane Tornado din Iordania sunt programate să fie retrase din acesta tară până la sfârșitul lunii. Cu toate acestea, pentru ca Germania să dispună retragerea avioanele Tornado, o altă țară trebuie să poată prelua misiunea pe care avioanele germane o îndeplineau.

Potrivit agenției germane de știri DPA, un document al guvernului german, care face referire la mandatul misiunii din Irak, a lăsat clar să se înţeleagă că Germania este pregătită să-și retragă forţele aeriene din Iordania, Italia urmând să-și asume atribuțiile mişinii de recunoaştere şi poliţie aeriană. O confirmarea oficială de la Roma este așteptată la sfârșitul acestei luni.

Conform documentului, armata germană va efectua transport aerian pentru organizații internaționale, aliați și parteneri, precum și pentru coaliția internațională. Armata germană va implementa sisteme radar la baza aeriană Ain al-Asad din vestul Irakului, pentru a detecta rachete și aeronave inamice. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel