Germania pare că a devenit conştientă de importanţa investiţilor în apărare | General german: Inflaţia nu ne împiedică să achiziţionăm avioane F-35

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Inflația în Germania a depăşit deja 10%, începând cu luna septembrie, din cauza creșterii prețurilor la energie. Acest lucru a ridicat unele semne de întrebare cu privire la intenţiile Berlinului de a mai continua negocierile cu privire la posibilitatea de a cumpăra avioane americane F-35 Lightning II. Dar, potrivit ultimelor declarații oficiale, achiziţia ar urma să aibă totuşi loc. Astfel, mai multe publicaţii mass-media au citat un general german care a confirmat că Germania este încă interesată să achiziționeze avioane de luptă F-35 Lightning II, în ciuda costurilor tot mai ridicate cu programele militare de înzestrare.

Generalul-locotenent Ingo Gerhartz, șeful Statului Major al forțelor aeriene germane (Luftwaffe), a declarat recent că achiziția de avioane de vânătoare de generația a cincea este cel mai mare și mai important contract din domeniul militar al Germaniei în acest moment, a relatat publicaţia Defense News.

Comandă este evaluată la 8,4 miliarde de dolari și include 35 de avioane, plus muniții și echipamente suplimentare necesare pentru a le face operaționale.

Gerhartz a declarat că negocierile privind semnarea acestui acord vor continua în ciuda inflației ridicate din Germania care ridică incertitudinile privind costurile preconizate cu programele de înzestrare militară ale armatei germane.

Germania are timp până la sfârșitul anului pentru a finaliza un acord cu Lockheed Martin. Achiziția este considerată urgentă, deoarece Luftwaffe caută să își înlocuiască flota de avioane PA-200 Tornado până în anul 2030.

Germania a precizat în martie 2022 că este interesată să achiziţioneze avioane de vânătoare americane F-35, construite de Lockheed Martin, pentru a înlocui flota de avioane multi-rol Tornado a Forțelor Aeriene Germane. Tornado este singurul avion militar german capabil să transporte bombe nucleare americane B61, depozitate în Germania, în cazul unui conflict.

Inflația din Germania a depăşit 10% în septembrie, punând la îndoială planurile cancelarului Olaf Scholz de a face investiţii suplimentare în domeniul apărării.

Dar, generalul Ingo Gerhartz a răspuns acestor îngrijorări, precizând programele de înzestrare militară pe care Ministerul german al Apărării le derulează în acest moment nu ar urma să fie afectată de creșterea ratei inflației.

Invadarea Ucrainei de către Rusia l-a determinat pe Scholz să aloce aproximativ 100 de miliarde de dolari pentru modernizarea generală a armatei germane. 

Noul fond 100 de miliarde de dolari alocat armatei germane are, de asemenea, scopul de a susține cheltuielile destinate apărării Germaniei care depăşesc 2% din produsul intern brut - un demers pe care multe state membre NATO îl aşteptau din partea Berlinului.

Forțele Aeriene Germane au primit cea mai mare parte din această sumă de bani și planifică alte achiziții în domeniul apărării. De asemenea, Germania încearcă să adauge pe lista viitoarelor sale achiziţii elicopterele de transport CH-47 Chinook , fabricate în SUA, și avioanele de cercetare P-8A Poseidon.

Primele F-35 sunt așteptate să ajungă in Germania începând cu anul 2027. Germania este îngrijorată că flota sa de avioane de luptă se va reduce cu aproximativ 40 de aeronave. Berlinul va renunța în următorii ani la 93 de avioane Tornado, iar în locul lor vor fi achiziţionate 15 avioane Eurofighter Typhoon, pe lângă F-35 Lightning II. Ingo Gerhartz afirmă că Germania trebuie să aibă o flotă formată din aproximativ 200 de avioane de luptă. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel