O veste bună din Germania: Berlinul este de acord să furnizeze arme grele Ucrainei

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Guvernul Germaniei (coaliţia formată din Partidul Social Democrat, Verzii și Partidul Liber Democrat) a convenit astăzi asupra furnizării de arme grele către Ucrainei, a precizat pe Twitter Markus Faber, deputat în Bundestag din Partidul Liber Democrat și membru al grupului parlamentar pentru politica de apărare.

„Dragi prieteni, Germania va furniza rapid arme grele Ucrainei. Mă bucur că noi, cei din FDP și partenerii noștri de coaliție, am reușit să cădem de acord asupra acestui lucru”, a spus Markus Faber.

Potrivit acestuia, este vorba despre furnizarea către Ucraina a mai multor tancuri Leopard 1, vehicule blindate de luptă Marder și sistemul amfibiu de poduri Biber.

Recent, concernul german de apărare Rheinmetall și-a anunțat disponibilitatea de a furniza Ucrainei până la 50 de tancuri Leopard 1 și până la 60 de vehicule de luptă pentru infanterie Marder.

În urmă cu două zile, Arman Papperger, directorul general al Rheinmetall, a precizat pentru publicația Handelsblatt că 50 de tancuri Leopard 1, scoase din înzestrarea Forțelor Armate ale Germania, pot fi oferite Ucrainei. Condiția prealabilă pentru transfer este aprobarea guvernului federal.

„Primul Leopard 1 ar putea fi livrat în șase săptămâni”, a spus Papperger, precizând că întregul lot urmând să fie trimis în trei luni.

Ministrul de externe al Germaniei, Annalena Baerbock, a subliniat, luni, în marja unei reuniuni a miniștrilor de externe ai UE, la Luxemburg, că Ucraina are nevoie de mai mult material militar - inclusiv de arme grele.

,,Acum nu este timpul pentru scuze, acum este timpul pentru creativitate și pragmatism”, a subliniat Baerbock.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel