Germania discută despre garanții de securitate pentru Ucraina, dar admite că nu pot fi identice cu cele ale unui membru NATO

Sursă foto: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine
Sursă foto: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Germania discută garanţii de securitate pentru Ucraina cu aliaţii săi, în pregătirea terenului post-conflict din Ucraina, a declarat cancelarul Olaf Scholz duminică postului de radio ARD, transmite Agerpres, care citează Reuters.

"Discutăm cu prieteni apropiaţi chestiunea garanţiilor de securitate pe care le putem oferi. Acesta este un proces în desfăşurare. Este clar că nu va fi acelaşi lucru ca în cazul unui membru al NATO", a apreciat Scholz.

"Este foarte clar că aceasta este o chestiune care este atent pregătită în sfera diplomatică, pentru ziua pe care sperăm să o vedem curând, când războiul se va fi încheiat", a adăugat el.

În tot acest timp Rusia anunță cucerirea oraşul Lisiciansk, din estul Ucrainei, şi astfel întreaga regiune Lugansk, potrivit Ministerului Apărării din Federația Rusă.

Ministrul apărării "Serghei Şoigu l-a informat pe comandantul şef al forţelor armate ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, despre eliberarea republicii populare Lugansk", se menţionează într-un comunicat al Ministerului Apărării rus, citat de agenţiile de presă ruse.

După eșecul din prima fază a invaziei, Rusia s-a concentrat pe alungarea forţelor ucrainene din regiunile Lugansk şi Doneţk din Donbas, unde separatişti susţinuţi de Moscova luptă împotriva Kievului de la prima intervenţie militară a Rusiei în Ucraina, în 2014.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel