Germania crește ajutorul pentru Ucraina, Scholz cere mișcări similare de la UE

Lansator Patriot / Bundeswehr
Lansator Patriot / Bundeswehr

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat luni că majoritatea țărilor Uniunii Europene nu furnizează Ucrainei suficiente arme pentru a o ajuta să lupte împotriva invaziei ruse și a cerut aliaților să-și intensifice eforturile pentru a oferi ajutor militar Kievului, relatează Reuters.

Menționând că ajutorul militar al SUA pentru Ucraina așteaptă aprobarea Congresului, Scholz a insistat asupra necesității ca Europa să intervină, repetându-și angajamentul că guvernul german va sprijini Kievul atâta timp cât va fi necesar.

Germania însăși s-a confruntat cu critici în primele luni ale invaziei Ucrainei de către Rusia pentru sprijinul militar insuficient pentru Kiev, așa cum era de așteptat din partea uneia dintre marile puteri ale Europei. Cu toate acestea, Germania este în prezent unul dintre cei mai mari donatori de ajutor militar și financiar pentru Ucraina.

 

Germania cere controale

 

La sfârșitul anului trecut, Berlinul a fost de acord să dubleze ajutorul militar acordat Ucrainei în 2024, la 8 miliarde de euro. „Oricât de semnificativă ar fi contribuția Germaniei, aceasta nu va fi suficientă pentru a asigura securitatea Ucrainei pe termen lung”, a spus Scholz la o conferință de presă la Berlin. „De aceea, fac apel la aliații din Uniunea Europeană să-și intensifice eforturile în ceea ce privește Ucraina. Livrările de arme planificate către Ucraina de către majoritatea membrilor UE nu sunt suficiente”, a adăugat el.

Scholz a spus că Berlinul a cerut UE să verifice cu fiecare stat membru ce intenționează să livreze Ucrainei, deoarece nu se știe totul.

Cancelarul german și-a exprimat încrederea că Uniunea va conveni asupra unui pachet de ajutor propus de 50 de miliarde de euro pentru Ucraina la următorul summit extraordinar de la 1 februarie. Pachetul de ajutor nu a fost convenit la summitul anterior din decembrie din cauza opoziției din partea Ungariei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel