Germania confirmă că va trimite Ucrainei sisteme Iris-T și lansatoare MARS. În 100 de zile de invazie nu a ajuns încă tehnică germană

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Sistemul de rachete cu capacitate de lansare multiplă  MARS M270 MLRS al armatei germane
Sistemul de rachete cu capacitate de lansare multiplă MARS M270 MLRS al armatei germane

Preşedintele parlamentului ucrainean s-a întâlnit vineri la Berlin cu cancelarul german Olaf Scholz pentru a cere Berlinului să livreze mai multe arme Ucrainei în războiul cu Rusia, relatează Agerpres, care citează agenția DPA. Totodată, cancelarul german a amintit de tipurile de armament pentru care țara sa a dat undă verde pentru a ajunge la ucraineni.

Scholz a spus că Ucraina va primi din stocurile armatei germane un sistem de apărare antiaerian german Iris-T, sistem radar COBRA, dar și patru lansatoare de rachete MARS II, cu o rază de până la 40 km. Germania a promis anterior 50 de sisteme Gepard şi şapte obuziere Panzerhaubitze 2000.

Cancelarul german confirmă ceea ce media a relatat în urmă cu câteva zile, anume transferul către Ucraina a mai multor lansatoare de rachete MARS II.


Critici privind politica guvernului de livrare a armamentului către Ucraina

 

Șefa comisiei de apărare din Bundestag, Marie Agnes Strack-Zimmermann, a făcut apel la livrarea de muniţie Ucrainei într-un efort comun al NATO. "Ucrainenii rămân fără muniţie. Este muniţie sovietică veche", a precizat ea pentru dpa, menţionând că Germania ar putea de asemenea să aibă o contribuţie majoră livrând dispozitive de vedere nocturnă.

Ambasadorul Ucrainei în Germania, Andrii Melnik, care a criticat dur până acum sprijinul german pentru ţara sa, a pledat la rândul său pentru intensificarea acestui sprijin într-un interviu acordat vineri postului public ARD.

"Ca să fim sinceri, au trecut deja 100 de zile de război şi până acum Ucrainei nu i-a fost livrată nici o piesă de armament greu din Germania", a spus diplomatul.

Acesta a salutat anunţul de miercuri al cancelarului german, remarcând că primele arme nu vor ajunge probabil înainte de sfârşitul lunii în curs. "Vedeţi ce problematică este situaţia", a adăugat Melnik. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel