Germania cumpără 60 de elicoptere CH-47F Chinook, care vor fi ”calul de povară” pentru transportul rapid de trupe și echipamente

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Germania a mai bifat o etapă pentru a cumpăra 60 de elicoptere Chinook de la Boeing într-un pachet care va costa aproape 8 miliarde de euro. Pachetul include și modificările de infrastructura (aproape 750 mil. de euro), necesare pentru noua aeronavă, au declarat miercuri pentru Reuters doi membri ai comisiei parlamentare pentru buget.

Forțele armate ale Germaniei urmează să primească o nouă flotă de elicoptere grele de transport.

Comisiile de apărare și buget ale Bundestagului au aprobat achiziționarea a 60 de elicoptere de transport greu CH-47F Chinook. Majoritatea politicienilor specialiști din comisii au votat pentru achiziții, au confirmat doi oficiali pentru Reuters.

Primele elicoptere sunt programate să fie livrate în 2027, iar suma include:

  • achiziția elicopterelor de transport CH-47 pentru 6,27 miliarde euro,

  • 700 milioane euro pentru servicii,

  • 240 milioane euro pentru contracte naționale și

  • 750 milioane euro pentru infrastructură, potrivit informațiilor anterioare.

Germania a declarat încă de anul trecut că intenționează să cumpere  60 de elicoptere de transport Chinook de la Boeing pentru a înlocui flota sa de CH-53. Inițial, fuseseră bugetate 6 miliarde de euro.

Elicopterele urmează să devină „calul de povară” în Bundeswehr pentru transportul aerian rapid de vehicule, materiale și soldați. CH din denumirea modelului înseamnă „elicopter de marfă“. Foto: US Army. 

CH-47F Chinook pot transporta peste zece tone și au două rotoare contrarotative. Elicopterele de transport sunt importante pentru apărarea teritoriul Germaniei, dar vor fi folosite și pentru sprijinul aliaților din NATO și pentru misiuni în străinătate. 

„Prin achiziția a 60 de elicoptere de transport pentru 7,2 miliarde de euro, lansăm unul dintre cele mai importante proiecte de achiziții ale fondului special al Bundeswehr”, a declarat Sebastian Schaefer, membru al comitetului Verzilor, pentru Reuters.

Fondul special al Bundeswehr este proiectul imaginat de cancelarul Scholz, care prevede cheltuielile pentru apărare de 100 de miliarde de euro, ce sunt prevăzute a fi efectuate în următorii cinci ani.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel