Germania a pierdut încă o dronă Heron-1 în Afganistan. E al doilea UAV care se prăbușește în ultimele luni

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

O nouă dronă Heron-1 a Bundeswehr s-a prăbușit în Afganistan. Acesta este al doilea eveniment de acest gen în mai puțin de șase luni.

Conform raportului, din primele informații se pare că prăbușirea dronei este pusă pe seama unei defecțiuni a motorului. Senzorii au fost demontați de pe dronă, iar incidentul este în curs de investigare.

Drona Heron-1 fabricată de Israel Aerospace Industries era folosită de armata germană pentru misiunile din Afganistan. Se pare că incidentul a avut loc la aproximativ 40-50 km de orașul Mazar-e-Sharif. Acesta este al doilea incident de acest gen din noiembrie 2020, când a fost raportat un incident similar cu o dronă Heron a Bundeswehr.

Armata germană a confirmat incidentul și a spus că operatorul a reușit o aterizare forțată.

 

Nu este prima dată când Germania pierde o dronă în Afganistan. În 2013, talibanii au doborât o dronă Heron-1 în ​​Badakshan, iar în 2010 alte două.

Germania folosește drone Heron-1 în Afganistan din 2010 și în Mali din 2016.

În 2019, Germania a început instruirea operatorilor când a decis să treacă de la dronele Heron 1 la modele Heron TP mai capabile.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel