Germania a făcut o 'avere' din staţionarea militarilor SUA, susţine Donald Trump

Eduard Pascu |
Data publicării:

Germania a făcut o 'avere' de pe urma staţionării trupelor americane pe teritoriul său, a declarat miercuri preşedintele Donald Trump, pe fondul planurilor de retragere a unei părţi a trupelor Statelor Unite din această ţară, potrivit DPA.

'Ei (nemţii) au făcut o avere pe seama trupelor (americane), ştiţi că ei au construit oraşe în proximitatea trupelor noastre', a afirmat Trump într-un interviu la Fox News. Preşedintele american şi-a reiterat acuzaţiile potrivit cărora Germania este 'foarte delincventă' şi 's-a folosit' de SUA.

'Ne datorează miliarde de dolari, miliarde de dolari către NATO', a spus el. 'Sunt o ţară bogată, ar trebui să-şi plătească facturile. De ce ar trebui să apărăm ţări şi să nu ni se restituie banii?', a întrebat retoric Trump, transmite Agerpres.

Secretarul american al apărării Mark Esper a declarat săptămâna trecută că SUA au planuri privind retragerea a 11.900 de militari din Germania - de la 36.000, la 24.000. Aproape 5.600 dintre aceştia vor fi repoziţionaţi în ţări membre NATO, în timp ce 6.400 se vor întoarce în SUA.

Donald Trump a anunţat o retragere parţială a trupelor la mijlocul lunii iunie pe fondul unei dispute mai îndelungate cu Berlinul cu privire la cheltuielile de apărare, care se situează cu mult sub ţinta NATO de 2% din PIB. Această reorganizare costisitoare efectuată de administraţia Trump a suscitat critici atât în Germania, cât şi în SUA.

De asemenea, Donald Trump şi-a reluat atacurile la adresa Germaniei pentru cooperarea ei cu Rusia la conducta de gaze Nord Stream-2. 'Trebuie să protejăm Germania de Rusia. Foarte bine, dar Germania plăteşte Rusiei miliarde de dolari pentru energie!', a remarcat preşedintele american, citat de DPA.

Citește și: Trump atacă din nou Germania și spune că relația ei cu Rusia e motivul retragerii trupelor US Army

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel