German reținut în Turcia. Proces pentru apartenență la un grup terorist

Alexandru Nicolae / 05 oct 2018 / 16:37

Procesul unui german deţinut din martie în Turcia şi acuzat de apartenenţă la un grup terorist s-a deschis vineri în oraşul Sirnak (sud-est), informează dpa.

Bărbatul de 29 de ani din oraşul Giessen, identificat în virtutea legii germane privind confidenţialitatea ca Patrick K, a fost arestat la frontiera turco-siriană, a relatat agenţia de presă de stat turcă Anadolu. Potrivit familiei sale, el se afla acolo în drumeţie.

Autorităţile turce îl acuză că este membru al Unităţilor de Apărare a Poporului (YPG), o miliţie activă în Siria şi clasificată de Turcia ca teroristă, a declarat avocatul său Huseyin Bilgi pentru dpa joi. El este de asemenea acuzat de "intrarea într-o zonă de excludere militară", a spus Bilgi.

Va participa prin video-link

Acuzaţiile, împreună, ar putea conduce la o pedeapsă de 20 de ani de închisoare.

Potrivit mamei sale, Claudia S, Patrick nu este de aşteptat să apară în instanţă şi va participa prin video-link. El va sta "singur într-o cameră în faţa unui laptop" fără să ştie cine îi traduce cuvintele, a declarat mama sa.

Patrick K se află în detenţie în provincia Elazig, dar procesul său are loc la sute de kilometri distanţă, în Sirnak, unde a fost arestat.

Mama sa a spus că Patrick K ar putea fi acuzat doar de "încercare inconştientă de a trece graniţa siriană", în timp ce toate celelalte acuzaţii au fost "respinse", inclusiv că el are experienţă în arme după ce ar fi servit în armata germană. El nu a fost niciodată acolo, a explicat ea.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy