German reținut în Turcia. Proces pentru apartenență la un grup terorist

Procesul unui german deţinut din martie în Turcia şi acuzat de apartenenţă la un grup terorist s-a deschis vineri în oraşul Sirnak (sud-est), informează dpa.

Bărbatul de 29 de ani din oraşul Giessen, identificat în virtutea legii germane privind confidenţialitatea ca Patrick K, a fost arestat la frontiera turco-siriană, a relatat agenţia de presă de stat turcă Anadolu. Potrivit familiei sale, el se afla acolo în drumeţie.

Autorităţile turce îl acuză că este membru al Unităţilor de Apărare a Poporului (YPG), o miliţie activă în Siria şi clasificată de Turcia ca teroristă, a declarat avocatul său Huseyin Bilgi pentru dpa joi. El este de asemenea acuzat de "intrarea într-o zonă de excludere militară", a spus Bilgi.

Va participa prin video-link

Acuzaţiile, împreună, ar putea conduce la o pedeapsă de 20 de ani de închisoare.

Potrivit mamei sale, Claudia S, Patrick nu este de aşteptat să apară în instanţă şi va participa prin video-link. El va sta "singur într-o cameră în faţa unui laptop" fără să ştie cine îi traduce cuvintele, a declarat mama sa.

Patrick K se află în detenţie în provincia Elazig, dar procesul său are loc la sute de kilometri distanţă, în Sirnak, unde a fost arestat.

Mama sa a spus că Patrick K ar putea fi acuzat doar de "încercare inconştientă de a trece graniţa siriană", în timp ce toate celelalte acuzaţii au fost "respinse", inclusiv că el are experienţă în arme după ce ar fi servit în armata germană. El nu a fost niciodată acolo, a explicat ea.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel