Georgia așteaptă sprijinul Germaniei în cadrul summitului NATO

Cristian Soare |
Data publicării:
Ministrul georgian al Afacerilor Externe David Zalkaliani
Ministrul georgian al Afacerilor Externe David Zalkaliani

Oficialii georgieni se așteaptă ca Germania să evalueze în mod pozitiv progresele înregistrate de Georgia pe calea integrării în NATO la viitoarea reuniune a organizației care va avea loc la Bruxelles în perioada 11-12 iulie.

Următorul summit NATO a fost pe agenda fiecărei reuniuni a ministrului Afacerilor Externe în timpul vizitei sale recente în Germania, a declarat ambasadorul Georgiei în Germania, Elguja Khokrishvili.

"Germania va sprijini Georgia, summit-ul ar trebui să recunoască progresele înregistrate de Georgia și să evalueze pozitiv reformele pe care le-a desfășurat țara, anticipând din partea partenerilor noștri că vor oferi instrumente reale Georgiei pentru continuarea acțiunilor după summitul NATO ", a adăugat el.

După cum a subliniat ministrul de externe David Zalkaliani, Germania are un rol important în punerea în aplicare a acelor instrumente și mecanisme care ajută Georgia să fie cu un pas mai aproape de aderarea la NATO

"Germania recunoaște contribuția noastră importantă și progresul pe care l-am făcut în ceea ce privește integrarea în NATO. Sprijinul din partea germană este clar exprimat și sperăm că va fi exprimat și la summitul de la Bruxelles", a spus el în timp ce rezumă vizita sa în Germania .

Ministrul georgian al Afacerilor Externe, David Zalkaliani, a început o vizită de patru zile în Germania pe 2 iulie. El sa întâlnit cu președintele Comisiei pentru afaceri externe a Bundestagului, Norbert Röttgen, președintele Comitetului de apărare al Bundestagului, Wolfgang Hellmich, și Jan Hecker, consilierul pentru politica externă a cancelarului german Angela Merkel. De asemenea, a participat la o reuniune strategică georgiano-germană organizată la Fundația Konrad Adenauer și la un eveniment dedicat celei de-a 100-a aniversări a primei Republici Democrate Georgia, care a avut loc la Berlin.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel