Geoană: Rusia a lansat un război hibrid total împotriva noastră. Nu va rata nicio secundă ocazia de a schimba direcția României

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Photo source: Mircea Geoană @OFFICIALFacebook @NATO
Photo source: Mircea Geoană @OFFICIALFacebook @NATO

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, într-un interviu acordat Digi 24, a anunțat că Rusia a lansat un război hibrid total împotriva Alianței, iar acest lucru se resimte. România e și ea vizată, fiind o țară pivot pentru NATO, fapt pentru care rușii nu vor rata nicio secundă ocazia de a influența direcția ei. 

Totodată, Geoană și-a arătat speranța că Ucraina poate învinge deși a admis că situația pe front nu e roză.

„Încă nu e prea târziu pentru ca Ucraina să izbândească în acest război. Depinde de ei în primul rând, dar și de noi toți. Am fost la Washington acum câteva zile, exact când Senatul american a aprobat pachetul financiar masiv de sprijin pentru Ucraina. E un semn bun. Au început deja să fie livrate echipamente și muniții atât de necesare pe front. În clipa de față trebuie să ne concentrăm pe sprijinirea ei masivă. Ucraina are multă treabă de făcut, au de mobilizat oameni în plus și o situație delicată pe front. Nu este ușor”, a precizat Mircea Geoană.

2. -imagine fara descriere- (geoana_62608800.jpg)

„Nu vedem un risc iminent de schimbare de raport de forță pe teren. Dar din punct de vedere al NATO (...) nu există nicio fermă de planificare și intenție politică de a avea trupe NATO în Ucraina”, a adăugat liderul român.

„Situația e delicată pe front. Aceste câteva luni de zile de diferențe de capacitate, de forță, muniție și echipamente au lăsat urme pe front” a mai precizat Geoană care însă a adăugat că avantajul Rusiei în urma acestei situații nu a fost unul decisiv.  

Mircea Geoană a subliniat că Alianța rămâne consecventă principiului de a acorda sprijin masiv pentru Ucraina fără a escalada și a risca un război direct între NATO și Rusia, dar NATO e o alianță puternică care e pregătită oricând să își apere teritoriul și populația. 

 

Rusia a lansat un război hibrid total împotriva NATO. Geoană: Rușii nu vor rata ocazia de a schimba direcția României

 

3. Mircea Geo... (mircea_geoana_dragorul_maritim_prc-e2prc-80prc-9elt__lupu_dinescuprc-e2prc-80prc-9d_03497300.jpg)

„Rusia a lansat un război hibrid total împotriva noastră. Chiar ieri Consiliul Nord-Atlantic, ultima ședință am prezidat-o eu, a dat publicității un comunicat în care menționăm extrem de clar că vedem în toate țările aliate acte de sabotaj din partea agenților ruși, acte de spionaj, de atacuri cibernetice, de știri false, de violențe și asasinate pe teritoriul țărilor noastre, din punct de vedere al militarilor ucraineni. Vedem în clipa de față un război pentru influențarea alegerilor din țările noastre, mai virulent decât oricând. 

Iar dacă la noi se întâmplă acest lucru, vă puteți da seama ce presiune este în Republica Moldova, în Georgia, în Balcanii de Vest”, a mai punctat Geoană.

„Rusia nu se ocupă exclusiv de partea militară, ci și de cea mai puțin vizibilă, dar la fel de periculoasă. Și de asemenea trebuie să fim extrem de vigilenți”, a subliniat acesta.

„Există o politică consecventă și de lungă durată a Rusiei de interferare cu sistemul nostru democratic, în diverse feluri. Dacă au intervenit în alegerile din America, să credem o secundă că vor rata o ocazie să influențeze direcția unei țări NATO? Iar România e o țară atât de importantă, cu valentă multi-regională, o țară pivot pentru NATO. Iar rușii știu acest lucru. De aceea sunt convins că vor încerca tot ceea ce pot să facă iar noi avem nevoie de vigilența instituțiilor statului. Noi la NATO lucrăm cu UE, cu G7, am vorbit recent și cu marile companii de platforme ale rețelelor sociale. Au și ei obligații. Lucrăm cu toate marile platforme, dar trebuie să fim siguri că și acasă există instituții care sunt convins că își fac treaba și sunt vigilente”, a conchis liderul român.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel