Geoană despre întâlnirea Trump-Putin: Să spunem că președintele României...

Bogdan Cotiga |
Data publicării:
Donald Trump si Vladimir Putin- Summit Helsinki
Donald Trump si Vladimir Putin- Summit Helsinki

Fostul minstru de externe, Mircea Geoană se întreabă cum ar fi perceput președintele României dacă ar fi reacționat ca Donald Trump în fața președintelui rus, Vladimir Putin suspectat de intervenții în alegerile prezidențiale.  

Scandalul iscat de doveziile implicării unor agenți rusi în alegerile prezidențiale din SUA nu a iscat deloc o dezbatere aprinsă în cadrul întâlnirii de marți dintre Putin și Trump. Într-un mesaj postat pe pe Facebook, Mircea Geoană sugerează o înțelegere secretă între cei doi președinți printr-o comparație cu o situație de la noi. 

"Să spunem ca un președinte al României (oricum s-ar numi) s-ar întâlni cu președintele Rusiei (același), acuzat de SRI, Parchetul General, Ministerul Justitiei și SIE că ar fi intervenit în alegerile prezidențiale ale tării. Și că ar spune că pune la fel de multa bază în ce-i spune presedintele rus (se jură că nu fură) că și în dovezile prezentate de propriile instituții de forța. Cum s-ar numi asta? Cam aici a lasat Donald Trump să se întrebe America și lumea după halucinantă conferința de presă comună de ieri cu Vladimir Putin la Helsinki. Ce-or mai fi discutat între patru ochi (8, cu traducătorii), timp de 2 ore, nici nu vreau să mă gândesc...", a scris Geoană. 

Scenariul românesc: americanii l-au ajutat pe Băsescu

Situația ipotetică prezentată  seamănă și cu scenariile vehiculate în presă când Traian Băsescu l-a învins pe Mircea Geoană în alegerile prezidențiale din 2009. După acele alegeri, câștigate de Băsescu la o diferență foarte mică de voturi, s-a speculat că Statele Unite au intervenit, scoțându-l câștigător pe Băsescu deși în realitate președintele ales ar fi fost Geoană.   

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel