Generalul Ștefan Dănilă: F16 sunt prea puține, situația e foarte gravă, e imposibil ca Mig-urile să mai zboare 5-6 ani

S.I. Catalin / 15 Martie 2019 / 19:09
Generalul Ștefan Dănilă, fost șef  al Armatei Române spune că aviația folosește și acum vechile avioane MIG 21, ccare expirau în 2012 și pentru care nu se mai găsesc piese.
Generalul a făcut aceste declarații la Europa FM înainte de ceremonia de introducere a celor 12 aeronave F-16 Fighting Falcon în serviciul de Poliție Aeriană.
 
"Avionul MIG 21 poate fi scos oricând din operare. Nu atât din cauza bătrâneții lui, ci din cauză că nu mai sunt echipamente pe care să le folosească cei de la MIG 21", a declarat generalul Ștefan Dănilă, fost pilot de MIG 21.
 
Fost pilot de MIG 21 și fost șef al Statului Major al Armatei, generalul Ștefan Dănilă a făcut declarațiile în contextul în care la baza aeriană de la Borcea a avut loc joi dimineață ceremonia de introducere a aeronavelor F-16 Fighting Falcon în Serviciul de Luptă Permanent Poliție Aeriană.
 
,,Este foarte gravă situația. Gândiți-vă că operaționalizarea acestei escadrile (a celei intrate astăzi în serviciul de Poliție Aeriană, n.red.) a durat 5 spre 6 ani de la momentul luării deciziei'', a mai precizat generalul Ștefan Dănilă.
 
 Astfel, generalul Ștefan Dănilă spune că cele 12 avioane F-16 nu pot asigura în întregime Poliția Aeriană a României.
 
,,În acest moment, noi facem Poliție Aeriană cu MIG-uri 21 la Câmpia Turzii și Kogălniceanu. Aceste avioane ar fi trebuit să iasă din serviciul de luptă din 2012, inițial, apoi s-a prelungit și încă executăm serviciul de Poliție Aeriană cu MIG-urile. Strict pentru Poliția Aeriană, România are nevoie de două escadrile, adică 32 de aeronave", a mai declarat fostul șef al Armatei Române”, a spus Dănilă.
 
România mai are nevoie de 48 de avioane moderne pentru a face față la capacitate normală provocărilor aeriene.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy