Generalul Petrescu, șeful SMAp, la conferința principală de planificare a Defender Europe 23

Darius Muresan |
Data publicării:
Şeful Statului Major al Apărării (SMAp), generalul Daniel Petrescu. Sursă foto: Daniel Petrescu @OfficialFacebook
Şeful Statului Major al Apărării (SMAp), generalul Daniel Petrescu. Sursă foto: Daniel Petrescu @OfficialFacebook

Şeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, a deschis lucrările conferinţei principale a exerciţiului European Defender 23, eveniment major de instruire condus de Comandamentul Forţelor Terestre Americane în Europa şi Africa (USAREUR-AF), care a avut loc luni, la Bucureşti, a informat MApN.

Potrivit unui comunicat de presă al ministerului, programul anual american de instruire multinaţională, în context întrunit, Defender Europe, urmăreşte creşterea capacităţii de reacţie şi a interoperabilităţii forţelor americane, aliate şi partenere.

La activitate au fost prezenţi, alături de co-organizatorii români şi americani, militari din peste 20 de alte state aliate şi partenere. Prin programul Defender Europe, precum şi prin alte platforme de instruire, aliaţii îşi dezvoltă flexibilitatea, capacitatea de proiecţie şi integrarea forţelor. Totodată, prin cooperare militară se strâng legăturile pe care aliaţii le au cu parteneri care împărtăşesc valorile NATO, se arată în comunicat.

Generalul Daniel Petrescu a subliniat importanţa seriei de exerciţii Defender Europe atât pe palierul instruirii trupelor pe continentul european, cât şi din punct de vedere al angajamentului Statelor Unite în cadrul Alianţei Nord-Atlantice.

"Organizarea acestui foarte important eveniment de instruire contribuie la mesajul strategic privind consolidarea posturii aliate de descurajare şi apărare. În anul 2023, Defender Europe va aduce pentru militarii români o noutate în planul instruirii forţelor - pregătirea şi rolul de naţiune-gazdă pe care îl avem pe anumite secvenţe ale programului de exerciţii se vor derula alături de trupe americane şi aliate care sunt deja dislocate pe teritoriul naţional. Defender Europe 23 va reprezenta, aşadar, o excelentă oportunitate de instruire", a declarat şeful Statului Major al Apărării, citat în comunicatul MApN. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel