Generalul Oleksandr Sirski: Rușii din Bakhmut adoptă tactica "siriană" a pământului pârjolit

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:
Generalul Oleksandr Sirski, comandantul Forțelor Terestre Ucrainene și comandantul Grupului Est al Forțelor Armate ale Ucrainei. Sursa Foto: Facebook Сухопутні війська ЗС України.
Generalul Oleksandr Sirski, comandantul Forțelor Terestre Ucrainene și comandantul Grupului Est al Forțelor Armate ale Ucrainei. Sursa Foto: Facebook Сухопутні війська ЗС України.

Forţele ruse de ocupaţie care luptă în zona frontului din Bakhmut au început să folosească tactica pământului pârjolit - situația din oraș este dificilă, dar este sub control - a declarat Oleksandr Sirski, comandantul forțelor terestre ucrainene.

 

"Inamicul a trecut la așa-numita tactică "siriană" a pământului pârjolit. Ei distrug clădiri și poziții cu lovituri aeriene și focuri de artilerie. Apărarea Bakhmutului continuă. Situația este dificilă, dar sub control", precizează generalul ucrainean, potrivit Ukrainska Pravda.

Generalul Sirski a subliniat că soldații ucraineni i-au epuizat cu acțiunile lor pe mercenarii PMC Wagner, astfel că rușii sunt acum nevoiți să implice forțele speciale și unitățile de asalt aerian în luptele pentru Bakhmut.

Comandantul a subliniat că luptele sunt dure de ambele părți. Mass-media ucraineana a scris pe 9 aprilie ca generalul Sirski a vizitat cele mai disputate zone de pe frontul din Bakhmut. Generalul a luat la cunoştinţa rapoartele comandanților unităților militare și, de asemenea, a luat decizii operaționale și a stabilit sarcini la fața locului.

De asemenea, după cum precizează serviciul de informații al apărării din Regatul Unit, în raportul său zilnic, Rusia desfăşoară tot mai multe atacuri în apropiere de oraşul Marinka.

Federația Rusă continuă să sufere pierderi considerabile pe frontul din Donețk, în special în apropiere de Marinka și Avdiivka, fără niciun rezultat. Acest lucru este menţionat în cea mai recentă actualizare a raportului Ministerului britanic al Apărării, relatează European Pravda.

După cum se precizează în raport, în ultimele șapte zile, Rusia și-a intensificat probabil atacurile în jurul orașului Mariinka din regiunea Donețk, situat la 20 de kilometri sud-vest de orașul Donețk.

Mariinka a fost disputat din 2014 și a fost distrus, în ultimele luni, în mare parte de focurile de artilerie. 

"Rusia continuă să acorde o mare prioritate zonelor Mariinka și Avdiivka, utilizând resurse semnificative pentru câștiguri minime", se arată în raport.

La sfârșitul lunii martie, serviciile de informații britanice au raportat că forțele rusești au suferit pierderi semnificative de vehicule în timp ce încercau să încercuiască Avdiivka și nu făceau niciun progres semnificativ în această zonă.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel