Generalul Mark Milley, noul șef al Statului Major al US Army

Tudor Curtifan |
Data publicării:
generalul american Mark Milley
generalul american Mark Milley

Generalul Mark Milley a devenit luni noul şef de Stat Major al armatei americane şi îl va consilia militar pe preşedintele Donald Trump.

'Puteţi fi sigur că vă voi da întotdeauna un sfat militar informat, deschis şi imparţial', a declarat Milley, cunoscut pentru modul său franc de a vorbi, după ce a depus jurământul în prezenţa preşedintelui.

'Sunteţi prietenul meu, consilierul meu şi meritaţi acest post, nu m-am îndoit niciodată', a răspuns Trump într-un discurs care a încheiat ceremonia.

 

Cine e generalul Mark Milley, noul șef al Statului Major al US Army

 

Milley, general cu patru stele, în vârstă de 61 de ani, fost jucător de hochei pe gheaţă, este un ofiţer strălucit cu studii la Princeton şi participant la războaiele din Irak şi Afganistan.


El îl înlocuieşte pe Joe Dunford, numit în acest post de Barack Obama în 2015 pentru doi ani, dar păstrat în funcţie de Trump în 2017 pentru un al doilea mandat de doi ani.

Preşedintele Trump l-a ales în decembrie pe Mark Milley, şeful de Stat Major al armatei terestre, pentru a-i lua locul generalului Joe Dunford, care urma să se pensioneze.

Potrivit mai multor media americane, ministrul apărării de atunci, Jim Mattis, ar fi preferat numirea şefului de Stat Major al Air Force, generalul David Goldfein, în virtutea unei tradiţii a Pentagonului potrivit căreia diferitele arme se succed la conducerea Statului Major.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel