Generalul Marian Hăpău, șeful serviciului de informații al Armatei, trecut în rezervă la împlinirea vârstei. Alți doi generali au trecut și ei în rezervă

MApN a anunțat oficial trecere în rezervă a trei generali după ce decretele au fost semnate de președintele Klaus Iohannis. Printre cei trei generali care au trecut în rezervă la împlinirea vârstei de pensionare se numără și șeful serviciului de informații al Armatei Marian Hăpău.

Marian Hăpău este licenţiat în drept al Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu şi a urmat o serie de cursuri postuniversitare în specializarea drept juridic privat. În anul 2008, a absolvit Colegiul Superior de Informaţii Naţionale, iar în anul 2010, Colegiul Naţional de Apărare.

Printre funcţiile militare îndeplinite se numără cea de şef al Direcţiei contrainformaţii şi securitate militară şi locţiitor al directorului general al Direcţiei generale de informaţii a apărării pentru contrainformaţii şi securitate militară, în perioada 2009-2012, şi şef al Corpului de control şi inspecţie, din mai 2012 până în prezent.

Generalul-maior Hăpău a fost distins, în anul 2009, cu Ordinul "Virtutea Militară" în grad de Cavaler şi în anul 2010 cu Ordinul "Steaua României" în grad de Cavaler, potrivit MApN.

El conducea serviciul de informații al Armatei României din februarie 2013.

Azi, MApN a anunțat printr-un comunicat emis către DefenseRomania că „prin decrete semnate de Președintele României, următorii generali din Armata României trec în rezervă, ca urmare a împlinirii vârstei de pensionare, conform prevederilor Legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificările și completările ulterioare, precum și ale Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, cu modificările și completările ulterioare:

Generalul – cu patru stele Hăpău Marian, șeful Direcției Generale de Informații a Apărării, începând cu data de 2 iulie 2022.

Generalul-locotenent – cu trei stele Sima Marian, șeful Direcției Informații Militare, începând cu data de 26 iunie 2022.

General de brigadă – cu o stea Andrițoiu Mihaela, directorul Casei de pensii sectoriale a Ministerului Apărării Naționale, grad acordat la data trecerii în rezervă, respectiv 30 iunie 2022”, potrivit MApN.

„Ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu, mulțumește celor trei generali în rezervă pentru întreaga activitate desfășurată în cadrul MApN, pentru înaltul profesionalism, dedicarea și spiritul de echipă cu care au contribuit la îndeplinirea obiectivelor instituționale, în domeniile în care și-au desfășurat activitatea”, a conchis ministerul.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel