Generalul Joseph Dunford: Achiziţionarea sistemului rusesc S-400 de către Turcia, o ''problemă dificilă’’ pentru SUA 

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Un înalt general american a declarat joi că speră ca Washingtonul să găsească o modalitate de a rezolva disputa cu Turcia cu privire la decizia ei de a achiziţiona sisteme de apărare antiaeriană de înaltă tehnologie S-400 de la Rusia, dar a avertizat că aceasta este o 'problemă grea', potrivit Reuters.

,,Atât ramura executivă, cât şi cea legislativă a guvernului nostru vor avea probleme cu reconcilierea prezenţei S-400 şi cele mai avansate avioane de vânătoare pe care le avem F-35'', a declarat generalul Joseph Dunford, preşedintele Comitetului Întrunit al Şefilor de State Majore, întrebat cu privire la o informaţie difuzată anterior de Reuters care sugera că Pentagonul ar putea să suspende în curând pregătirile pentru livrarea avioanelor de luptă F-35 către Turcia.

,,Sperăm că vom putea găsi o soluţie, dar aceasta este o problemă dificilă'', a declarat generalul de marină în cadrul unui forum de securitate la Washington.

În septembrie 2017, Rusia a confirmat că a încheiat un contract cu Turcia privind livrarea unor baterii S-400, iar preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a indicat că Ankara a achitat deja un avans pentru achiziţionarea sistemului de rachete sol-aer.

În pofida protestelor părţii americane, ministrul turc al apărării Hulusi Akar a declarat la 11 martie că Turcia va începe în octombrie desfăşurarea sistemelor antiaeriene S-400, Ankara studiind în prezent locurile cele mai oportune unde acestea ar putea fi instalate

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel