Generalul Gherasimov cere mai multă disciplină de la militarii ruși. Kadîrov și Prigojin reacționează ironic

Cătălin Costea |
Data publicării:

Comandantul forțelor ruse din Ucraina, generalul Valeri Gherasimov, a ordonat militarilor ruși să dea dovadă de mai multă disciplină militară, inclusiv să-și tundă părul și să se bărbierească, stârnind nemulțumiri în rândul militarilor cecenii și ai mercenarilor aliați.

Liderul cecen Ramzan Kadîrov a criticat imediat ordinul, pe care îl consideră o „provocare deliberată”, menită să distragă atenția de la adevăratele probleme de pe câmpul de luptă.

„Hai să lăsăm armele și să ne bărbierim”, a scris Kadîrov pe canalul său Telegram. „Ce fel de prostie mai este și asta?”

Sursele de informații occidentale confirmă că generalul Valeri Gherasimov, pe care Putin l-a desemnat comandantul forțelor ruse din Ucraina la începutul lunii ianuarie, încearcă să promoveze mai multă disciplină în armata rusă.

Gherasimov le-a ordonat militarilor ruși, de asemenea, să nu mai poarte ținute neregulamentare, să nu mai călătorească în vehicule civile și să nu mai folosească telefoanele mobile.

Nivelul scăzut de disciplină al militarilor ruși în ceea ce privește folosirea telefoanelor mobile a condus, într-adevăr, în mai multe situații la dezvăluirea propriilor poziții, dar videoclipurile de pe frontul din Ucraina i-au arătat în general purtând ținuta militară standard și fiind bărbieriți și tunși în stil militar.

 

Ordinul ar putea avea ca scop subminarea mercenarilor Wagner Group

 

În schimb, ordinul ar putea fi o mișcare a Ministerului rus al Apărării de a submina Wagner Grup, compania privată de mercenari nerecunoscută a Kremlinului, care a crescut în importanță în acest an.

Wagner a trimis în Donbas în jur de 50.000 de luptători, în principal foști condamnați, neîngrijiți, care participă la lupte într-o varietate de ținute neconforme cu cele ale armatei ruse.

Evgheni Prigojin, patronul mercenarilor Wagner, își vede luptătorii ca fiind superiori celor din armata rusă, pe care îi consideră neimplicați și inapți pentru luptă din punct de vedere tactic.

De cealaltă parte, militarii ruși consideră mercenarii Wagner drept o grupare nesigură de oportuniști care trebuie puși la locul lor.

Prigojin a răspuns ordinului generalului Gherasimov privind creșterea gradului de disciplină cu un sarcasm tipic și amenințător. Acesta l-a îndemnat pe Kadîrov să-și dubleze lungimea bărbii și a spus că luptătorii săi sunt pur și simplu prea ocupați cu armata ucraineană pentru a se opri din luptă ca să se bărbierească.

„Războiul este momentul celor activi și curajoși, nu al celor bărbieriți”, a conchis Prigojin cu emfază.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel