Generalul Daniel Petrescu: Divizia americană 101 Aeropurtată Asalt Aerian a fost dislocată la Baza 57 Aeriană "Mihail Kogălniceanu"

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Ca urmare a deciziilor luate la Summit-ul NATO de la Madrid, Statele Unite desfășoară mai multe trupe în Europa, inclusiv în România, a precizat generalul Daniel Petrescu, Șeful Statului Major al Apărării. La 78 de ani de la debarcarea pe plajele din Normandia, Divizia Aeropurtată 101 (Asalt Aerian) a Forțelor Terestre ale SUA a revenit în Europa, ca urmare a angajamentului ferm al SUA față de securitatea regiunii Mării Negre și a Aliaților NATO. 

Am transmis, ieri, bun venit în țara noastră militarilor americani din Divizia 101 Aeropurtată Asalt Aerian, dislocați de curând în Baza 57 Aeriană "Mihail Kogălniceanu" - a spus generalul Daniel Petrescu.

În Europa, Divizia 101 Aeropurtată sprijină misiunea Corpului V Armată al SUA de întărire a flancului estic aliat și de instruire multinațională.

De altfel, după ceremonia care a marcat sosirea unității americane în România, a și avut loc primul exercițiu comun cu militari români din forțele terestre și aeriene.

NATO și parteneriatul strategic cu Statele Unite, alături de apartenența la UE, constituie garanții solide de securitate pentru România.

,,Instituția apărării naționale este angajată în efortul de consolidare defensivă a părții de sud a flancului estic aliat. În prezent, suntem în măsură să răspundem oricărei provocări de securitate și să contribuim la stabilitatea regională'', a mai spus Șeful Statului Major al Apărării.

 

Cea mai puternică forță de asalt aerian din lume, Divizia 101 Aeropurtată a Statelor Unite ale Americii și-a început misiunea în România

 

La 78 de ani de la debarcarea pe plajele din Normandia, Divizia Aeropurtată 101 (Asalt Aerian) a Forțelor Terestre ale SUA a revenit în Europa, ca urmare a angajamentului ferm al SUA față de securitatea regiunii Mării Negre și a Aliaților NATO.

Divizia 101 este o unitate de elită și de răspuns rapid a Armatei SUA, iar astăzi și-a prezentat drapelul de luptă la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, printr-o ceremonie urmată de o demonstrație de asalt aerian, organizată împreună cu Forțele Armate Române.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel