Generalul Cristian Dan a preluat comanda Diviziei Multinaționale Sud-Est (HQ MND-SE)

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: MApN
Sursă foto: MApN

Șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, a participat la ceremonia de preluare a comenzii Diviziei Multinaționale Sud-Est (HQ MND-SE) de către generalul de brigadă Cristian Dan.

Potrivit unui comunicat al MApN, emis către DefenseRomania, în cadrul ceremoniei care s-a desfășurat la sediul HQ MND-SE din București, generalul de brigadă Cristian Dan a preluat funcția de la generalul de brigadă bulgar Plamen Yordanov, aflat la comanda diviziei din martie 2020.

2. Sursă fot (daniel_petrescu_cristian_dan_41093000.jpg)

Generalul de brigadă Cristian Dan a îndeplinit, din august 2017, funcția de comandant al Brigăzii Multinaționale Sud-Est.

Generalul de brigadă Cristian Dan

 

La 1 decembrie 2018, a fost promovat la gradul de general de brigadă, an în care, în calitate de comandant al Brigăzii Multinaționale Sud-Est, a condus Exercițiul Multinațional SCORPIONS FURY 2018, exercițiu de certificare al comandamentului NATO.

Este veteran al teatrelor de operații, cu misiuni executate în Irak (2004) și Afganistan (2010 și 2013 – comandant al Batalionului 2 Manevră).

În anul 2015, obţine titlul de MASTER în studii strategice după absolvirea Colegiului de Război al Armatei SUA din Carlisle, Pennsylvania.

Pentru merite deosebite, generalul de brigadă Dan a fost decorat, printre altele, cu Ordinul Național „Virtutea Militară” în grad de ofițer și medalia NATO-Non article 5 pentru operaţia ISAF.

Comandamentul Multinațional de Divizie Sud-Est (HQ MND-SE)



Comandamentul Multinațional de Divizie Sud-Est (HQ MND-SE) este o structură NATO, activată de către Consiliul Nord Atlantic (NAC) și care se află sub comanda operațională (OPCOM) a Comandantului Suprem al Forțelor Aliate din Europa (SACEUR).

Ca urmare a deciziei NAC, HQ MND-SE se bucură de statutul unui comandament militar internațional NATO în conformitate cu Protocolul de la Paris și acordurile suplimentare între țările NATO și Comandamentul Suprem al Forțelor Aliate din Europa (SHAPE).

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel