Generalul Ciucă, șeful Statului Major al Apărării, întrevedere cu generalul Jonathan Vance, șeful Apărării din Armata Canadiană

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Generalul Nicolae Ciucă și generalul Jonathan H. Vance
Generalul Nicolae Ciucă și generalul Jonathan H. Vance

Șeful Statului Major al Apărării, generalul NicolaeCi ucă, a avut marți, 30 aprilie, la sediul M.Ap.N., o întrevedere cu șeful Apărării din Armata Canadiană, generalul Jonathan H. Vance, aflat în vizită oficială în România, la invitația omologului român.

Pe timpul întâlnirii, oficialii au abordat pe larg aspecte privitoare la situația de securitate în regiunea extinsă a Mării Negre, precum și stadiul cooperării între armatele României și Canadei în cadrul NATO, ONU și OSCE dar și bilateral.

(w670)

Întâlnirea a debutat cu o ceremonie de primire în cadrul căreia generalul Ciucă a înmânat generalului Vance, Ordinul Național „Steaua României" în grad de „Comandor", cu însemn de pace, pentru militari, decorație oferită de președintele României, la propunerea ministrului apărării naționale, informează MApN.

 

Generalul Ciucă a mulțumit omologului canadian pentru sprijinul acordat

 

(w670)

Generalul Ciucă a mulțumit omologului canadian pentru „sprijinul acordat, contribuția excepțională avută la consolidarea capacității operaționale a Armatei României și pentru susținerea inițiativelor naționale aflate în derulare". De asemenea, a subliniat „consecvența și coerența parteneriatului româno-canadian în contextual aliat al regiunii Mării Negre" și și-a exprimat aprecierea pentru „continuarea participării active a forțelor armate canadiene la activitățile de instruire în comun cu militarii români, în special în domeniile aerian și maritim", evidențiind prezența aeronavelor canadiene în cadrul misiunilor de poliție aeriană consolidate, precum și a navelor de luptă în cadrul grupărilor navale permanente aliate.

Canada a participat, în anul 2018, cu personal și aeronave de luptă CF-18 la misiuni de poliție aeriană consolidată. De asemenea, Forțele Aeriene Regale Canadiene au mai executat misiuni în comun cu Forțele Aeriene Române și în anii 2014, 2016 și 2017 la bazele aeriene de la Mihail Kogălniceanu și Câmpia Turzii. În domeniul maritim militarii canadieni au participat la exercițiul SEA SHIELD precum și la misiuni în cadrul prezenței avansate adaptate (tFP) și Grupării Navale Permanente Aliate (SNMG2). Canada contribuie cu personal de stat major în cadrul unităților NATO de pe teritoriul României, Divizia Multinațională Sud-Est și Brigada Multinațională Sud-Est. Misiunile desfășurate în comun asigură dezvoltarea capacității de reacție și a celei de descurajare, ca parte a planului NATO de întărire a flancului estic al Alianței, precum și consolidarea interoperabilității între forțele aeriene române și canadiene.

(w670)

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2023 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1