Generalul Andrei Serdiukov ar fi preluat conducerea trupelor ruse din Siria

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Trupe ale Armatei Rusiei, angajate în conflictul din Siria
Trupe ale Armatei Rusiei, angajate în conflictul din Siria

Comandantul Forţelor aeropurtate ale Rusiei, general-colonelul Andrei Serdiukov, a preluat conducerea trupelor ruse în Siria, potrivit presei din Rusia.

Generalul Serdiukov l-a înlocuit în funcţie pe generalul Serghei Surovikin, comandantul şef al Forţelor aerospaţiale ruse, care a condus acţiunile militarilor ruşi în Siria în ultimele luni, anunţă vineri, pe surse, cotidianul rusesc Kommesant în pagina sa electronică. 

Potrivit publicaţiei citate, sarcina principală a generalului Serdiukov va fi organizarea acţiunilor de patrulare comună între poliţia militară rusă şi militari turci în aşa-numia 'zonă de demilitarizare' din provincia Idlib (nordul Siriei), ultimul bastion al rebelilor sirieni, unde sunt concentraţi - potrivit estimărilor ruse - 35.000 de rebeli şi peste 30 de instalaţii cu substanţe chimice. 

(w670) Generalul

Generalul Serdiukov şi-ar fi preluat noile atribuţii încă pe data de 10 aprilie, conform unor surse diplomatice şi militare de la Moscova, citate de Kommersant, dar Ministerul Apărării rus s-a abţinut de la orice comentariu în privinţa schimbării intervenite la conducerea trupelor sale în Siria. 

 

Provinciile nu se află sub controlul Armatei lui Bashar al-Assad



Provincia Idlib şi sectoare din provinciile vecine Hama, Alep şi Latakia încă scapă controlului regimului de la Damasc. 

Aceste regiuni, dominate de gruparea jihadistă Hayat Tahrir al-Sham (HTS), au făcut în septembrie trecut obiectul unui acord între Turcia, care îi sprijină pe rebeli, şi Moscova, aliată fermă a regimului sirian, ceea ce a împiedicat o ofensivă a armatei lui Bashar al-Assad, potrivit AFP. 

Acordul vizează crearea unei 'zone demilitarizate' care să despartă sectoarele insurgente de zonele guvernamentale adiacente. Dar acordul a fost pus în aplicare doar parţial din cauza refuzului jihadiştilor de a se retrage din viitoarea zonă tampon, notează agenţia franceză de presă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel