Generalul Andrei Serdiukov ar fi preluat conducerea trupelor ruse din Siria

Tudor Curtifan / 12 apr 2019 / 14:44
Trupe ale Armatei Rusiei, angajate în conflictul din Siria
Trupe ale Armatei Rusiei, angajate în conflictul din Siria

Comandantul Forţelor aeropurtate ale Rusiei, general-colonelul Andrei Serdiukov, a preluat conducerea trupelor ruse în Siria, potrivit presei din Rusia.

Generalul Serdiukov l-a înlocuit în funcţie pe generalul Serghei Surovikin, comandantul şef al Forţelor aerospaţiale ruse, care a condus acţiunile militarilor ruşi în Siria în ultimele luni, anunţă vineri, pe surse, cotidianul rusesc Kommesant în pagina sa electronică. 

Potrivit publicaţiei citate, sarcina principală a generalului Serdiukov va fi organizarea acţiunilor de patrulare comună între poliţia militară rusă şi militari turci în aşa-numia 'zonă de demilitarizare' din provincia Idlib (nordul Siriei), ultimul bastion al rebelilor sirieni, unde sunt concentraţi - potrivit estimărilor ruse - 35.000 de rebeli şi peste 30 de instalaţii cu substanţe chimice. 

(w670) Generalul

Generalul Serdiukov şi-ar fi preluat noile atribuţii încă pe data de 10 aprilie, conform unor surse diplomatice şi militare de la Moscova, citate de Kommersant, dar Ministerul Apărării rus s-a abţinut de la orice comentariu în privinţa schimbării intervenite la conducerea trupelor sale în Siria. 

 

Provinciile nu se află sub controlul Armatei lui Bashar al-AssadProvincia Idlib şi sectoare din provinciile vecine Hama, Alep şi Latakia încă scapă controlului regimului de la Damasc. 

Aceste regiuni, dominate de gruparea jihadistă Hayat Tahrir al-Sham (HTS), au făcut în septembrie trecut obiectul unui acord între Turcia, care îi sprijină pe rebeli, şi Moscova, aliată fermă a regimului sirian, ceea ce a împiedicat o ofensivă a armatei lui Bashar al-Assad, potrivit AFP. 

Acordul vizează crearea unei 'zone demilitarizate' care să despartă sectoarele insurgente de zonele guvernamentale adiacente. Dar acordul a fost pus în aplicare doar parţial din cauza refuzului jihadiştilor de a se retrage din viitoarea zonă tampon, notează agenţia franceză de presă.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy