Generalul Adrian Tonea, trecut în rezervă de președintele Klaus Iohannis

Tudor Curtifan / 28 ian 2019 / 11:29
Generalul Adrian Tonea
Generalul Adrian Tonea

Generalul Adrian Tonea a fost trecut în rezervă prin decret prezidențial. Generalul este cel care a condus parada de 1 Decembrie în anul Centenar.

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 28 ianuarie a.c., decretul privind trecerea în rezervă a domnului general-locotenent - cu trei stele Tonea Adrian din Ministerul Apărării Naţionale - la data de 31 ianuarie 2019.

Parada de 1 Decembrie din anul trecut a fost condusă de generalul-locotenent Adrian Tonea, care a primit această onoare chiar când s-a sărbătorit şi Centenarul Marii Uniri.

 

Cine este Adrian Tonea

 

Adrian Tonea a avut o carieră militară de excepţie, ocupând numeroase funcţii importante pe linie de comandă atât în ţară, cât şi în teatrele de operaţii.

Tonea a absolvit Universitatea Naţională de Apărare din Bucureşti, iar din 2011 a preluat funcţia de comandant al Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată "Unirea Principatelor", de la Focşani.

În 2012, a executat, împreună cu militari din marea unitate pe care o conducea, o misiune extrem de dificilă în teatrul de operaţii din Afganistan, potrivit DC News. Astfel, timp de 8 luni, a fost comandantul contingentului naţional şi locţiitorul pentru operaţii NATO al comandantului Forţei Întrunite din Provincia Zabul.

În 2014, a preluat comanda Diviziei 4 Infanterie „Gemina" de la Cluj-Napoca, iar, în ianuarie 2015, a fost numit locţiitor al şefului Statului Major al Apărării, a doua funcţie în ierarhia Armatei României.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy