Generalul Adrian Tonea, trecut în rezervă de președintele Klaus Iohannis

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Generalul Adrian Tonea
Generalul Adrian Tonea

Generalul Adrian Tonea a fost trecut în rezervă prin decret prezidențial. Generalul este cel care a condus parada de 1 Decembrie în anul Centenar.

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 28 ianuarie a.c., decretul privind trecerea în rezervă a domnului general-locotenent - cu trei stele Tonea Adrian din Ministerul Apărării Naţionale - la data de 31 ianuarie 2019.

Parada de 1 Decembrie din anul trecut a fost condusă de generalul-locotenent Adrian Tonea, care a primit această onoare chiar când s-a sărbătorit şi Centenarul Marii Uniri.

 

Cine este Adrian Tonea

 

Adrian Tonea a avut o carieră militară de excepţie, ocupând numeroase funcţii importante pe linie de comandă atât în ţară, cât şi în teatrele de operaţii.

Tonea a absolvit Universitatea Naţională de Apărare din Bucureşti, iar din 2011 a preluat funcţia de comandant al Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată "Unirea Principatelor", de la Focşani.

În 2012, a executat, împreună cu militari din marea unitate pe care o conducea, o misiune extrem de dificilă în teatrul de operaţii din Afganistan, potrivit DC News. Astfel, timp de 8 luni, a fost comandantul contingentului naţional şi locţiitorul pentru operaţii NATO al comandantului Forţei Întrunite din Provincia Zabul.

În 2014, a preluat comanda Diviziei 4 Infanterie „Gemina" de la Cluj-Napoca, iar, în ianuarie 2015, a fost numit locţiitor al şefului Statului Major al Apărării, a doua funcţie în ierarhia Armatei României.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel