Generali sud şi nord-coreeni discută cu privire la diminuarea tensiunilor militare

Elena Badea / 31 iul 2018 / 11:32

Generali sud şi nord-coreeni s-au întâlnit marţi în satul de armistiţiu Panmunjom pentru a discuta despre o diminuare a tensiunilor militare, au confirmat oficiali la Seul, informează dpa.

Întâlnirea se axează pe etapele de implementare convenite în principiu la summitul intercoreean din aprilie. Atunci, preşedintele sud-coreean Moon Jae In şi liderul nord-coreean Kim Jong Un au convenit asupra paşilor către dezarmare într-o declaraţie emisă după summit.

Demilitarizarea localităţii Panmunjom, puternic fortificată, este de aşteptat de asemenea să se afle pe agenda de marţi. Într-o rundă de discuţii din iunie, cele două părţi au anunţat că vor relua comunicaţiile militare întrerupte. Potrivit mass-media sud-coreene, se aşteaptă ca nord-coreenii să facă presiuni pentru un tratat oficial de pace. Coreea de Nord şi Coreea de Sud au rămas tehnic în stare de război din 1953, când a intrat în vigoare o încetare a focului după Războiul din Coreea (1950-1953).

Tensiunile asupra programului de arme nucleare al Coreii de Nord s-au redus de la începutul anului, după anunţul surprinzător al Phenianului de a se angaja pe calea diplomaţiei alături de Coreea de Sud şi SUA. Dezgheţul diplomatic a culminat cu o întâlnire istorică între Kim şi preşedintele american Donald Trump la Singapore pe 12 iunie.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy