Generali sud şi nord-coreeni discută cu privire la diminuarea tensiunilor militare

Elena Badea |
Data actualizării: | Data publicării:

Generali sud şi nord-coreeni s-au întâlnit marţi în satul de armistiţiu Panmunjom pentru a discuta despre o diminuare a tensiunilor militare, au confirmat oficiali la Seul, informează dpa.

Întâlnirea se axează pe etapele de implementare convenite în principiu la summitul intercoreean din aprilie. Atunci, preşedintele sud-coreean Moon Jae In şi liderul nord-coreean Kim Jong Un au convenit asupra paşilor către dezarmare într-o declaraţie emisă după summit.

Demilitarizarea localităţii Panmunjom, puternic fortificată, este de aşteptat de asemenea să se afle pe agenda de marţi. Într-o rundă de discuţii din iunie, cele două părţi au anunţat că vor relua comunicaţiile militare întrerupte. Potrivit mass-media sud-coreene, se aşteaptă ca nord-coreenii să facă presiuni pentru un tratat oficial de pace. Coreea de Nord şi Coreea de Sud au rămas tehnic în stare de război din 1953, când a intrat în vigoare o încetare a focului după Războiul din Coreea (1950-1953).

Tensiunile asupra programului de arme nucleare al Coreii de Nord s-au redus de la începutul anului, după anunţul surprinzător al Phenianului de a se angaja pe calea diplomaţiei alături de Coreea de Sud şi SUA. Dezgheţul diplomatic a culminat cu o întâlnire istorică între Kim şi preşedintele american Donald Trump la Singapore pe 12 iunie.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel