General ucrainean: Ucraina are nevoie de rachete care pot lovi Moscova și Sankt Petersburg

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Generalul în retragere Vasili Bogdan, veteran al serviciului de informații externe al Ucrainei, spune că țara sa ar trebui să înceapă producția de rachete cu rază medie de acțiune care pot lovi Moscova sau Sankt Petersburgul.

„Aceste rachete nu trebuie să fie neapărat cu focoase nucleare. Dar o astfel de perspectivă ar trebui să existe", a spus generalul Vasili Bogdan, informează Pagina de Rusia care nu citează o altă sursă.

Potrivit acestuia, având în vedere faptul că Rusia s-a retras de fapt din tratatul INF (Fortelor Nucleare Intermediare), apoi din tratat au ieșit și Statele Unite, „Ucraina are mâinile libere pentru a proiecta și produce rachete cu rază medie care ar putea ajunge în punctele strategice ale țării agresoare, adică Federația Rusă, astfel încât aceste rachete să poată lovi atât Moscova, cât și Sankt Petersburg".

„În opinia mea, cea mai înaltă conducere politico-militară a statului ar trebui să lucreze intens în acest sens", a mai spus generalu Vasili Bogdan.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel