Gen.Ben Hodges: Ultimul lucru pe care Rusia îl vrea e un conflict cu SUA și implicit NATO. Sunt conștienți că vor fi zdrobiți

Sursă foto: U.S. Department of Defense (DoD) Facebook
Sursă foto: U.S. Department of Defense (DoD) Facebook

Generalul Ben Hodges, fostul comandant al trupelor terestre ale Statelor Unite ale Americii în Europa despre următoarea mişcare a Kremlinului în războiul Rusiei din Ucraina.,

"Kremlinul a folosit astfel de rachete hipersonice pentru a demonstra că au capabilităţile militare, vă amintiţi cum preşedintele Putin s-a lăudat încă de acum un an cu aceste arme. Deci este cu siguranţă şi o tactică psihologică. Ruşii sunt nerăbdători să întrerupă suportul logistic pe Ucraina îl primeşte din Vest.

Însă o astfel de rachetă nu face mai multe daune decât una celelalte rachete, ci este mult mai rapidă şi este dificil de interceptat. Nu ştiu câte rachete hipersonince au, nu cred că au foarte multe pentru că este o armă scumpă”, a precizat Ben Hodges, într-un interviu acordat Antenei 3, în cadrul programului News Hour With CNN.

 

Urmează faza decisivă a conflictului

 

Întrebat care crede că va fi următoarea mişcarea a lui Vladimir Putin, având în vedere situaţia din teren şi faptul că armata ruşilor nu e atât de performantă aşa cum prevedea toată lumea, Ben Hodges a răspuns:

"În această săptămână sau săptămâna viitoare suntem în faza decisivă a războiului , unde există un mare potenţial ca balanţa să se încline. Eu cred că trupele ruseşti şi-au atins potenţialul maxim şi în câteva zile nu vor mai avea puterea să avanseze în acelaşi ritm. Vor încerca, îşi doresc să pună mâna pe Odesa, dar nu cred că au forţa militră şi logistica pentru a fi capabili să facă asta.

Asta înseamnă că cel mai probabil vor consolida ceea ce au câştigat până acum şi vor continua să atace cu rachete aeriene în zone civile, vor continua să omoare oameni nevinovaţi pentru a menţine această presiune, pentru a pune oamenii pe fugă, pentru a pune presiune pe toate naţiunile.

Ceea ce nu ştiu, însă, este vor escalada cu acest conflict până când vor folosi arme chimice sau arme nucleare? Cred că asta e puţin probabil. Asta ar pune lucrurile într-o altfel de paradigmă, iar Statele Unite ale Americii ar trebui să se implice cu mai multă forţă", spune generalul american.

 

Ben Hodges: Ultimul lucru pe care Rusia îl vrea e un conflict cu SUA și implicit NATO. Ei sunt conștienți că vor fi zdrobiți

 

Ben Hodges a vorbit și despre semnalul pe care îl transmite Joe Biden prin vizita în Europa și despre deciziile la care ne putem aştepta după acest summit.

"Aceasta e o săptămână foarte importantă. Este o oportunitate pentru preşedintele Biden şi toţi şefii de stat să explice importanţa democraţiei. Vorbim despre democraţie versus autocraţie, nu este vorba doar despre Ucraina. Aşadar toate democraţiile lumii vor trebui să dea dovadă de unitate.

Sper ca preşedinetele Biden să spună: Ucraina va câştiga! Noi nu vom permite ca Ucraina să fie învinsă, nu vom permite ca autocraţia să învingă democraţia, apoi sper să invoce ceea ce preşedintele Roosevelt a spus la începutul celui de-al doilea război mondial, faptul că noi suntem arsenalul democraţiei, asta însemnând faptul că noi vom susţine Ucraina cu tot ce e necesar pentru a se apăra. Puteţi fi sigur că ultimul lucru pe care Kremlinul şi-l doreşte este un conflict cu NATO, pentru că ruşii vor fi zdrobiţi", a subliniat generalul Hodges.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel