Gaza, violențe. Proteste pro-palestiniene în Franța

Darius Muresan / 21 mai 2018 / 08:35

Aproximativ 1.500 de persoane, potrivit poliţiei, 2.500, conform organizatorilor, s-au reunit duminică la Strasbourg - în estul Franţei - pentru a manifesta în sprijinul poporului palestinian, informează AFP, potrivit Agepres.

"Palestina va trăi", a scandat minute în şir mulţimea, care arbora drapele palestiniene, turceşti şi franceze. "Nu vom abandona niciodată Ierusalimul" şi "Stop masacrului!", se putea citi pe pancarte.

"Suntem aici pentru a denunţa decizia administraţiei Trump de a-şi transfera ambasada la Ierusalim", a explicat Leila Shihabi, din colectivul "Strasbourg-Palestina 2018", organizaţia aflată la originea reuniunii.

Manifestanţii, reuniţi în piaţa Kleber, în centrul oraşului, au cerut de asemenea "conducătorilor comunităţii internaţionale să reacţioneze cu fermitate faţă de suferinţa poporului palestinian".

"Trebuie aduşi în faţa justiţiei internaţionale responsabilii de această violenţă", a apreciat un student de 24 de ani, care afirmă că nu aparţine niciunei grupări militante.

Soldaţi israelieni au ucis luni 62 de palestinieni şi au rănit alţi 2.500 la frontiera dintre Israel şi Fâşia Gaza, în cursul manifestaţiilor împotriva transferului Ambasadei SUA la Ierusalim.

Această zi sângeroasă a antrenat un val de condamnări internaţionale şi de apeluri la o anchetă independentă.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy