Gaza, violențe. Proteste pro-palestiniene în Franța

Darius Muresan |
Data publicării:

Aproximativ 1.500 de persoane, potrivit poliţiei, 2.500, conform organizatorilor, s-au reunit duminică la Strasbourg - în estul Franţei - pentru a manifesta în sprijinul poporului palestinian, informează AFP, potrivit Agepres.

"Palestina va trăi", a scandat minute în şir mulţimea, care arbora drapele palestiniene, turceşti şi franceze. "Nu vom abandona niciodată Ierusalimul" şi "Stop masacrului!", se putea citi pe pancarte.

"Suntem aici pentru a denunţa decizia administraţiei Trump de a-şi transfera ambasada la Ierusalim", a explicat Leila Shihabi, din colectivul "Strasbourg-Palestina 2018", organizaţia aflată la originea reuniunii.

Manifestanţii, reuniţi în piaţa Kleber, în centrul oraşului, au cerut de asemenea "conducătorilor comunităţii internaţionale să reacţioneze cu fermitate faţă de suferinţa poporului palestinian".

"Trebuie aduşi în faţa justiţiei internaţionale responsabilii de această violenţă", a apreciat un student de 24 de ani, care afirmă că nu aparţine niciunei grupări militante.

Soldaţi israelieni au ucis luni 62 de palestinieni şi au rănit alţi 2.500 la frontiera dintre Israel şi Fâşia Gaza, în cursul manifestaţiilor împotriva transferului Ambasadei SUA la Ierusalim.

Această zi sângeroasă a antrenat un val de condamnări internaţionale şi de apeluri la o anchetă independentă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel