Gardienii Revoluţiei iranieni au anunţat joi că au arestat "un petrolier străin"

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Gardienii Revoluţiei iranieni au anunţat joi că au arestat "un petrolier străin" care, potrivit lor, se ocupa cu "contrabanda" de carburant în Golf, relatează AFP.

Anunţul are loc la două săptămâni de la arestarea unui petrolier iranian în largul Gibraltrar, în extremitatea sudică a Spaniei, de către poliţia şi serviciul vamal al acestui teritoriu britanic, asistate de un detaşament al Marinei Regale britanice.

Site-ul oficial al Gardienilor Revoluţiei, SepahNews, a anunţat că o navă-cisternă a fost arestată duminică, 14 iulie, "la sud de insula (iraniană) Lark", în strâmtoarea Ormuz.

Site-ul nu a precizat numele navei şi nici pavilionul său.

"Această navă de o capacitate de 2 milioane de barili cu 12 membri ai echipajului la bord care venise pentru a livra carburant de contrabandă a fost interceptată de forţa navală a Gardienilor Revoluţiei", armata ideologică a Iranului, potrivit SepahNews. Conform sursei citate, dosarul navei arestate a fost încredinţat justiţiei, care examinează în prezent acest caz.

Marţi, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) iranian a anunţat că Republica Islamică a acordat ajutor "unui petrolier străin care se confrunta cu o problemă tehnică" în Golf.

Anterior în cursul zilei de marţi, organizaţia TankerTrackers, specializată în monitorizarea încărcăturilor de petrol, a indicat că un petrolier sub pavilion panamez, Riah, care făcea drumuri dus-întors în strâmtoarea Ormuz pentru a alimenta cu carburant alte nave, a pătruns în apele iraniene pe 14 iulie.

Potrivit TankerTrackers, semnalul sistemului automat de identificare a petrolierului s-a întrerupt în acel moment. Ultima poziţie cunoscută a Riah a fost în strâmtoarea Ormuz, în largul insulei Qeshm, aflată la 6 mile nautice vest de insula Lark.

Vezi și: Iranul, suspectat că ar fi capturat un petrolier în Strâmtoarea Hormuz

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel