Garda de Mediu din Rusia trage alarma: Vom avea un Cernobîl 2

Eduard Pascu |
Data publicării:

Șefa Garzii de Mediu din Rusia – Rosprirodnadzor – Svetlana Radionova, a avertizat că în Rusia ar putea avea loc o catastrofă ecologică comparabilă cu cea de la Cernobîl, relateaza semioficosul rusesc Izvestia, transmite paginaderusia.

Sursa de potențial risc este compania ”Usoliekhimprom”, care se ocupă cu producția de clor și alte substanțe chimice pe teritoriul regiunii Irkutsk. Radionova a remarcat că proprietarii au devalizat întreprinderea și apoi au abandonat-o în voia sorții. Cea mai periculoasă este contaminarea cu mercur greu, dar ea a subliniat că există și alte substanțe chimice periculoase, unele sub presiune. În puțuri, unde în trecut se afla apă salină, au fost pompate deșeurile de petrol. Ele pot ajunge în râul Angara.

Șefa Rosprirodnadzor a calificat situatia din regiunea Irkutsk drept ”dezastru ecologic”. „Trebuie să acționăm acum, altfel vom obține un nou „Cernobîl ecologic”, a spus Radionova.

Vezi și: Dezastrul de la Cernobîl: 33 de ani de la tragedia nucleară 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel