Garda de Coastă a Turciei acuză Grecia că a tras asupra unei bărci cu civili în Marea Egee

Eduard Pascu |
Data publicării:

Grecia a deschis focul asupra unei barci care transporta civili de pe insula Rodos în Marea Egee, a anunțat marți Comandamentul Gărzii de Coastă a Turciei.

Într-un comunicat de presă se arată că doi cetățeni turci și unul sirian au fost răniți iar barca s-a scufundat în urma atacului. Garda de Coastă turcă precizează că atacul a avut loc la ora 00.40 GMT în apele grecești, la 7,2 mile marine de provincia Turla Mugla. O echipă de salvare formată din patru nave și o grupă de scafandri a fost trimisă după atac, se mai precizează în comunicatul de presă al Gărzii de Coastă.

Persoanele rănite au fost duse la Spitalul Marmaris de către echipa de salvare turcă, transmite Anadolu.

Tensiunile din regiune sunt în creștere după ce Turcia a început operațiuni de explorare și foraj ale surselor de hidrocarburi din Marea Mediterană.

Ankara acuză Grecia că a urmat politici maximaliste în estul Mediteranei și subliniază că revendicările sale maritime încalcă drepturile suverane ale Turciei.

Citește și: Marina militară turcă protejează nava de prospecțiuni Oruc Reis în Marea Mediterană

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel