Garda de Coastă a SUA a capturat un submarin folosit în traficul de droguri - Video

Eduard Pascu |
Data publicării:

Paza de Coastă din SUA a detectat, în apele internaționale ale Oceanului Pacific de Est, semi-submersibile autopropulsate folosite la contrabandă de droguri.

Marinarii de pe nava Munro (WMSL 755) aparținând Gărzii de Coastă au capturat de la bordul unui mini-submarin 17.690 de kg de cocaină și 444 kilograme de marijuana în valoare totală de 569 milioane de dolari. Acesta este cel de-al 14-lea submarin depistat. Ultimele trei au fost depistate în largul coastelor Mexicului, între mai și iulie 2019.

Numeroase agenții din SUA din cadrul Departamentelor de Apărare, Justiție și Securitate Națională au cooperat în efortul de combatere a crimei organizate transnaționale. Garda de Coasta, Marina, Vama și Protecția Frontierei, FBI, Administrația pentru aplicarea drogurilor, Imigrația și Aplicarea Vămilor, alături de agențiile partenere și internaționale, joacă un rol important în operațiunile de combatere a traficului de drogurilor. Lupta împotriva cartelurilor de droguri din Pacificul de Est necesită unitate de efort în toate etapele, de la detectare, monitorizare și urmărirea penală.

Garda de Coasta a SUA și-a intensificat prezența în Oceanul Pacific de Est și în Bazinul Caraibelor, care sunt cunoscute drept zone de tranzit de droguri provenite din America Centrală și de Sud. În timpul interdicțiilor pe mare, o navă suspectă este inițial detectată și monitorizată de un personal aliat, militar sau de poliție, coordonat de către Grupul comun de lucru pentru interacțiune din Sud, cu sediul în Key West, Florida. Faza de aplicare a legii a operațiunilor de contra-contrabandă în Pacificul de Est se desfășoară sub autoritatea celui de-al 11-lea district de coastă, cu sediul în Alameda, California. Interdicțiile, inclusiv îmbarcarea efectivă, sunt conduse și conduse de membri ai Gărzii de Coastă din SUA.

Vezi și: Nave și ambarcațiuni ale Gărzii de Coastă, la operațiunea Multipurpose Maritime Operation in the Black Sea 2019

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel