Gabriel Leş, despre numirea lui Mircea Geoană la NATO: MApN va beneficia direct de pe urma acestui succes diplomatic al României

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş
Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, reacţionează cu entuziasm la vestea numirii lui Mircea Geoană în funcţia de secretar general adjunct al NATO. Ministrul Apărării a adăugat că aşteaptă cu nerăbdare să lucreze cu acesta în vederea îndeplinirii misiunilor ce revin României în cadrul Alianţei Nord-Atlantice.

,,Am primit cu deosebită bucurie vestea numirii dlui Mircea Geoană în poziția de Secretar general adjunct al NATO. Este probabil cea mai înaltă poziție deținută de un român într-o organizație internațională, iar Ministerul Apărării Naționale va beneficia direct de pe urma acestui succes diplomatic al României. Aștept cu nerăbdare să lucrez cu dl Mircea Geoană pentru îndeplinirea misiunilor ce ne revin în cadrul Alianței Nord-Atlantice", scrie ministrul Leş pe Facebook.

Numirea lui Mircea Geoană a fost confirmată oficial și de către NATO. Geoană devine al doilea om în NATO și va ocupa cea mai înaltă funcție pe care un român a avut-o vreodată în istoria celei mai importante alianțe militare din istorie.

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a anunţat miercuri numirea lui Mircea Geoană în funcţia de adjunct al secretarului general al Alianţei Nord-Atlantice.El îşi va ocupa postul la jumătatea lui octombrie 2019. Mircea Geoană o va înlocui pe Rose Gottemoeller, din Statele Unite, al cărei mandat începuse în octombrie 2016.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel