Gabriel Leș, întrevedere cu Jean-Pierre Lacroix, subsecretarul general al ONU. Discuția, axată pe misiunea României din Mali

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Ministrul Apărării, Gabriel Leş, s-a întâlnit, marţi, la sediul Organizaţiei Naţiunilor Unite de la New York, cu subsecretarul general al ONU pentru operaţii de menţinere a păcii, Jean-Pierre Lacroix, discuţiile fiind axate pe eficientizarea misiunilor derulate sub egida Organizaţiei.

Întrevederea a avut loc cu prilejul vizitei pe care Gabriel Leş o efectuează în Statele Unite ale Americii, alături de o delegaţie a României, condusă de premierul Viorica Dăncilă.

"Discuţiile au avut loc în contextul reafirmării rolului ţării noastre de contributor activ la misiunile şi operaţiile ONU de menţinere a păcii, fiind axate pe eficientizarea misiunilor derulate sub egida Organizaţiei şi participarea ţării noastre, în perioada octombrie 2019 - octombrie 2020, cu un detaşament de elicoptere de transport, la misiunea ONU integrată de stabilizare din Mali", precizează MApN într-un comunicat.

Potrivit MApN, ministrul Gabriel Leş a apreciat importanţa colaborării cu ONU, fapt reiterat şi de Jean-Pierre Lacroix, care şi-a exprimat aprecierea faţă de angajamentul României de a sprijini Organizaţia mondială cu o capabilitate de asemenea importanţă".

"Întâlnirea dintre cei doi oficiali a reprezentat o bună ocazie de a reafirma angajamentul ţării noastre pentru întărirea misiunilor şi operaţiilor de pace desfăşurate sub egida ONU şi creşterea eficienţei acestora, suplimentarea participării la misiuni sub egida acestei Organizaţii contribuind la creşterea profilului României ca furnizor de securitate", se menţionează în comunicat.

CITEȘTE ȘI: "Carpathian Pumas". Ceremonie înainte de plecarea în Mali a celor patru IAR-330 Puma

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel