FSB a interzis accesul a peste 10.000 de persoane în Rusia

Darius Muresan |
Data publicării:
FSB
FSB

FSB, serviciul secret al Federației Ruse și succesorul KGB-ului, a anunțat că peste 10.000 de persoane au fost interzise în Rusia. 

Peste 10.000 de persoane suspectate de implicare în activități teroriste și extremiste au avut accesul interzis pe teritoriul Rusiei, a aunțat directorul FSB, Alexander Bortnikov, potrivit agenției de presă TASS.

"Eforturile bine coordonate ale tuturor agențiilor implicate în lupta împotriva terorismului au făcut posibilă prevenirea actelor teroriste în timpul alegerilor prezidențiale din Rusia, dar și în timpul Cupei Mondiale", a declarat directorul FSB. Pe lângă cele 10.000 de persoane a căror acces a fost interzis în Rusia, peste 60 de cetățeni ruși au fost opriți de FSB să ajungă în zonele de conflict din Orientul Mijlociu.

Directorul FSB a mai adăugat că serviciile speciale din Rusia au neutralizat în acest an 65 de militanți. În timpul operațiunilor de combatere a terorismului din 2018 au fost reținuți de Moscova un număr de 236 de radicalizați și 589 de suspecți acuzați de complicitate.

Totodată, Alexander Bortnikov a precizat că Federația Rusă a neutralizat 37 de celule teroriste care urmau să efectueze atacuri în 2018, în Caucazul de Nord. Rusia a închis și peste 47.000 de site-uri care conțineau informații despre activitățile organizațiilor teroriste internaționale, mai informează sursa citată.

Majoritatea evoluțiilor teroriste cu caracter terorist au loc în Caucazul de Nord, deși organizațiile teroriste încearcă să-și extindă activitățile în alte regiuni ale Federației Ruse.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel