FSB a confiscat motoare de elicoptere militare care urmau să ajungă ilegal în R. Moldova

Darius Muresan / 10 apr 2020 / 10:44

Poliția de Frontieră din Novosibirsk, împreună cu ofițerii Serviciului Federal de Securitate al Rusiei din regiunea Krasnodar au identificat un o grupare organizată de infractori care a încercat să exporte ilegal în Republica Moldova motoare destinate aeronavelor militare.

La serviciul vamal a fost înregistrată o declarație privind exportul din Rusia în Republica Moldova a unor motoare care au fost înregistrate drept ieșite din exploatare și folosite la elicopterele civile Ka-32.

Însă, în timpul controlului s-a adeverit că destinația motoarelor este cu totul alta. Verificarea minuțioasă a adeverit faptul că aceste motoare au fost folosite la elicopterele militare Mi-8 și Ka-27, care se află acum în dotarea Ministerului Apărării al Federației Ruse, informează portalul Deschide.md. Motoarele sunt funcționale și pot fi folosite pentru crearea tehnicii militare.

Urmare a acestui fapt au fost deschise dosare penale pentru contrabandă cu echipamente și tehnică militară ce presupune închisoare până la 12 ani.

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy