FSB a confiscat motoare de elicoptere militare care urmau să ajungă ilegal în R. Moldova

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
FSB rus
FSB rus

Poliția de Frontieră din Novosibirsk, împreună cu ofițerii Serviciului Federal de Securitate al Rusiei din regiunea Krasnodar au identificat un o grupare organizată de infractori care a încercat să exporte ilegal în Republica Moldova motoare destinate aeronavelor militare.

La serviciul vamal a fost înregistrată o declarație privind exportul din Rusia în Republica Moldova a unor motoare care au fost înregistrate drept ieșite din exploatare și folosite la elicopterele civile Ka-32.

Însă, în timpul controlului s-a adeverit că destinația motoarelor este cu totul alta. Verificarea minuțioasă a adeverit faptul că aceste motoare au fost folosite la elicopterele militare Mi-8 și Ka-27, care se află acum în dotarea Ministerului Apărării al Federației Ruse, informează portalul Deschide.md. Motoarele sunt funcționale și pot fi folosite pentru crearea tehnicii militare.

Urmare a acestui fapt au fost deschise dosare penale pentru contrabandă cu echipamente și tehnică militară ce presupune închisoare până la 12 ani.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel