Frontul din Karabah. Iranul a mutat zeci de tancuri la frontierea cu Azerbaidjanul (Foto/Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Gărzile revoluționare iraniene au declarat duminică că au desfășurat trupe de-a lungul frontierei cu Azerbaidjanul și Armenia, după ce mai multe proiectile au căzut în apropierea unor localităţi de pe teritoriul Iranului, că urma a schimbului de focuri din regiunea disputată Nagorno-Karabakh.

"Unități ale forțelor terestre au fost dislocate și staționate în regiune", a precizat Comandantul Corpului Gărzii Revoluției Islamice al Forțelor Terestre, generalul de brigadă Mohammad Pakpour, citat de agenția de presă IRNA, citat de AFP.

Militarilor noştrii au ca misiune „să protejeze interesele naționale și să mențină pacea și securitatea”. Pakpour a declarat că Iranul respectă integritatea teritorială a vecinilor săi, dar că „orice schimbare a frontierelor este linia roșie peste care Republica Islamica Iran nu acceptă se treacă.

Sâmbătă, Pakpour a vizitat regiunea de Khoda Afarin, aflată la graniţa Azerbaidjan-Iran, deoarece regiunea și alte sate din apropiere ar fi fost lovite de mai multe proiectile şi mortiere.

"Dacă se repetă acest incident, Republica Islamică Iran nu va rămâne indiferentă", a avertizat purtătorul de cuvânt al ministerului de externe, Saeed Khatibzadeh, la 16 octombrie.

La sfârşitul săptămânii trecute, locuitorii din zonele aflate la graniţă au surprins momentul în care unități ale forțelor terestre ale Iranului erau dislocate de-a lungul frontierei de stat dintre Republica Islamică Iran și Azerbaidjan, potrivit Defence-Blog.

Unii utilizatori de Twitter au scris: „Zeci de tancuri și vehicule de luptă ale infanteriei, împreună cu soldați, se îndreaptă spre nordul Iranului, la granița cu Nagorno-Karabakh”.

Jurnalistul și analistul militar, Babak Taghvaee a publicat pe contul său de Twitter un scurt material video în care se poate observa un convoi militar cu peste 30 de tancuri de luptă T-72M1 și vehicule de luptă de infanterie BMP-2, precum și mai multe rachete Tor-M1, dislocate de forțelor terestre ale Iranului de-a lungul graniței cu Azerbaidjanul.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel