Frontul din Karabah. Azerbaidjanul susține că a capturat tehnică militară armeană, inclusiv tancuri T-72 (Foto+Video)

Ministerul Apărării din Azerbaidjan a publicat imagini cu tehnică militară armeană capturată de forțele armate azere în zona de conflict Nagorno-Karabah.

Imaginile au fost publicate de azeri pe rețelele de socializare, Twitter și Facebook. În imagini e prezentată și tehnică militară armeană distrusă ca urmare a luptelor dintre cele două părți, informează și Defence-Blog.

În imagini se pot observa tancuri T-72, camioane militare de tip Ural și Kamaz, dar și obuziere D-30.

2. -imagine fara descriere- (120733949_3603637999692890_6866793137989967538_o_75768400.jpg)

Ələ keçirilən düşmən texnikaları Döyüşlərdə erməni hərbçilərinin atıb qaçdığı və bölmələrimizin məhv etdiyi düşmənin...

Publicată de Azərbaycan Respublikası Müdafiə Nazirliyi pe Luni, 5 octombrie 2020

 

 

Luptele din Nagorno-Karabah

 

Pe de altă parte, Agence France-Presse, citată de Agerpres, precizează că administrația din Nagorno-Karabah a recunoscut luni pentru prima oară o retragere 'tactică' din anumite sectoare ale frontului, fără alte precizări, susţinând în acelaşi timp că a repurtat succese 'tangibile' în faţa adversarului.

Totodată, ministerul Apărării armean a consemnat 'confruntări violente în curs de desfăşurare'. 

Potrivit unor bilanţuri deloc exhaustive, de la reluarea conflictului la 27 septembrie, 19 civili armeni şi 26 azeri au fost ucişi, inclusiv 5 şi respectiv 11 duminică, dar potrivit observatorilor numărul victimelor ar fi mult mai mare de ambele părţi. 

În cursul acestei zile șeful diplomației turce, Mevlut Cavusoglu, urmează să ajungă Azerbaidjan pentru discuţii axate pe confruntările din Nagorno-Karabah

Potrivit unui comunicat al MAE turc, Mevlut Cavusoglu va efectua o 'vizită de lucru' în cursul căreia va fi primit de preşedintele azer Ilham Aliev şi va 'face un schimb de opinie cu omologul său azer cu privire la situaţia din regiunea Nagorno-Karabah'.

Amintim că Turcia, care s-a plasat de partea Azerbaidjanului de la începutul confruntărilor, nu încetează să critice apelurile la încetarea focului, care ar duce la o nouă îngheţare a conflictului din Nagorno-Karabah şi apără dreptul Baku de a 'elibera' enclava.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel