”Suntem carne de tun”. Frontul de sud se prăbușește mai repede decât au prezis experții ucraineni. Secretul: ”Mobilitate ridicată”. Putin a început să fie criticat în „cercul apropiat”

Problemele par să se acutizeze pentru Rusia, în războiul de agresiune purtat în Ucraina, iar asta se vede și la Moscova: atmosfera de la Kremlin devine tot mai tensionată. 

Unul dintre membrii cercului interior al lui Vladimir Putin și-a exprimat în ultimele săptămâni dezacordul direct cu președintele cu privire la abordarea sa față de desfășurarea războiului.

Astfel de informații sunt greu de confirmat, dar Washington Post scrie că rapoartele au fost întocmite și transmise de informațiile americane de intelligence lui Joe Biden și altor oficiali americani.

Sub rezerva anonimatului, un oficial american a relatat pentru WP că există în „cercul de apropiați” ai lui Putin cel puțin o persoană care și-a exprimat nemulțumirea față de președintele rus din cauza managementului defectuos și a greșelilor din timpul campaniei militare. Potrivit sursei, aceste informații sunt considerate destul de importante și au fost incluse în briefing-ul zilnic de informații al președintelui Biden și transmise altor oficiali americani. 

Rușii sunt realmente îngrijorați de pierderile recente, iar lucrurile merg din rău în mai rău.

 

Situația de pe front se deteriorează rapid pentru armata rusă

 

Serhii Kuzan, șeful Centrului Ucrainean pentru Securitate și Cooperare , a declarat pentru NV că apărarea rușilor din sud se prăbușește mai repede decât au prezis experții militari ucraineni.

La fiecare nouă lovitură, suntem forțați să transferăm forțe și mijloace - și arme sau combustibil rezidual - într-o direcție sau alta, epuizând astfel întreaga grupare de pe malul drept (al Niprului n.r).

Armata se pregătește întotdeauna pentru scenariile cele mai defavorabile. (...) Conform ritmului de avansare de-a lungul Niprului, putem observa că apărarea lor se prăbușește mai repede decât cele mai proaste prognoze ale armatei (ucrainene n.r.)”, a menționat Kuzan.

 

Fortificațiile de beton armat ale rușilor, abandonate. ”Suntem carne de tun”

 

Expertul și-a amintit că în urmă cu două luni, toată lumea discuta despre fortificațiile din beton armat pe care Rusia le construia în acea direcție, dar nu i-au ajutat pe ocupanți să își mențină pozițiile în regiunea Herson:

„Acum, datorită tacticilor noastre care au implicat manevrabilitate ridicată – înaintarea în grupuri mici, încercuirea și ocolirea din diferite părți, de pe flancuri îi forțăm pe ruși să fugă pur și simplu, lăsând adesea chiar echipamente și muniții în urmă. În același timp, nivelăm treptat frontul”, a mai explicat Serhii Kuzan.

Scenariul, conform căruia ucrainenii dau dovadă de o mare flexibilitate și mobilitate, pare să se confirme și din interceptările furnizate de SBU, Serviciul de Securitate al Ucrainei.

Făra a avea confirmarea dintr-o sursă independentă asupra autenticității materialului prezentat de SBU, conversațiile arată un moral extrem de scăzut al militarilor ruși de pe front, care văd că Moscovei nu-i pasă de ce se întâmplă cu ei.  

Astfel, unul dintre militarii aflați pe front relata la telefonă că soldații ruși se simt ”carne de tun”, le lipsește muniția, iar apărătorii ucraineni acționează ”în haite” și îi hărțuiesc, în timp ce în spatele frontului sunt regimentele speciale ale armatei ruse, care nu îi lasă să dea în spate.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel